Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Bråk om mobiltelefon
hade kunnat sluta med mord

Ett bråk om en mobiltelefon i Askersund hade i värsta fall kunnat sluta med ett mord. Nu var det mer en slump att det ”bara” slutade med ett knivhugg i sidan och förhållandevis lindriga fysiska skador.

Det här hände den 18 augusti i Askersund. Två kvinnor hade blivit av med en mobiltelefon och misstänkte att några grannar kunde ha stulit den. De två kvinnorna tog med sig en manlig bekant och gick över till grannen och konfronterade denne med anklagelserna.

Högg med kniv

Misstankarna fanns kvar och grannen följde med till kvinnornas lägenhet där det efter en stund uppstod ett bråk. Plötsligt drog grannen en kniv och högg flera gånger mot den manlige bekante. Men bara ett knivhugg träffade strax under armhålan.

Nu har grannen, en 24-åring, dömts för grov misshandel. Tingsrätten ser allvarligt på att mannen högg flera gånger mot den andra och det är bara en slump att inte fler hugg träffade.

Den 24-årige mannen döms till tre års fängelse för grov misshandel. Han ska betala 45 000 kronor i skadestånd till den man han knivhögg. I domen ingår också att han begått övergrepp i rättssak. Efter händelsen sa han till en av kvinnorna att han skulle skjuta henne om ”hon golade” till polisen. Även kvinnan får ett skadestånd på 10 000 kronor för kränkningen och hotet.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-30 9:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.