Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Bok om hovleverantörer – från Skyllberg

I dag fyller kungen 75 år. Då passar det lilla förlaget Bild & Kultur, baserad i Skyllberg på att släppa sin bok ”Kunglig Hovleverantör”, en bok om de företag kan titulera sig som Kungliga hovleverantörer.

Nu var inte bokens utgivningsdatum någon slump. Redan när förlaget började planera för boken hösten 2019 var tanken att den skulle komma ut på kungens 75-årsdag, skriver Maria Gunnarsson VD för Bild & Kultur i ett pressmeddelande.

I bokens förord har födelsedagsbarnet själv medverkat: ”Hovleverantörskapet är i grund och botten ett sätt att markera en uppskattad och god affärsrelation – relationer som i vissa fall löper genom flera generationer. Med åren har det även kommit att ses som ett tecken på kvalitet, vilket givetvis är glädjande.”

Boken tar oss med till företag som ägnar sig åt så skilda saker som att koka sylt, göra exklusiva juvelsmycken och handsydda kläder. I Sydnärke finns ingen hovleverantör men väl i Örebro. Just det företaget kanske säger. en del om bredden av företag. Det är nämligen företaget Sterling finemballage. Som bland annat tillverkar presentkartonger, påsar, silkespapper och liknande. Företaget är en del av koncernen PAC, det som tidigare hette PAC-produktion.

Boken ”Kunglig Hovleverantör” är vad som numera kallas en coffeetable-bok, med rikliga illustrationer och bilder. 164 sidor. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-30 15:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.