15 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Blir det lägenheter i Norrbergaskolan?

Mot Norrbergaskolan och vattentornet.Mot Norrbergaskolan och vattentornet.

Vid måndagens kommunfullmäktigesammanträde i Askersund antogs en detaljplan för Norra bergen.
Den omfattar området runt Norrbergaskolan och vattentornet. Sofia Magdalena kyrka och den gamla prästgården ingår också liksom Norrbergahemmet.

Tanken är att utnyttja det unika och kuperade området för bostadsbyggande. De kultur historiskt värdefulla byggnaderna skolan och vattentornet skall stå kvar och kan komma att byggas om till bostäder. Dessutom medger detaljplanen byggandet av nya bostäder öster och norr om Norrbergaskolan.

Norrbegahemmet skall alltså också bli kvar. Inga beslut är ännu fattade vad som skall hända med byggnaden när det nya vård-och omsorgsboendet är inflyttningsklart.

När byggandet kommer igång på Norra bergen beror förstås på Askersundsbostäders och andra intressenter bedömning av  behovet av nya bostäder i Askersund.

Askersunds-Hammars församling kan i framtiden komma att ersätta administrations-och samlingslokalerna i de båda kyrkflyglarna med nya byggnader på parkeringsplatsen omedelbart öster om kyrkan.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-01 13:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.