Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Besked om trasiga båtplatser vid brygga dröjer

För en vecka sedan skrev vi om de skador som uppstått kring båtplatser vid bryggan ut mot Borgmästarholmen. Nu meddelar Askersund kommun att beslut kommer att tas 26 april om eventuell finansiering för skadorna.

Under vintern har flertalet y-bommar som är placerade på främst östra sidan av Borgmästareholmsbryggan skadats när bommarnas flytelement brutits loss av rörelser mot isen. Kommunfullmäktige kommer att ta beslut 26 april 2021 om finansiering för återställande av båtplatserna. Detta har ägare till båtplatser nyligen meddelats.

Färdigt i juni om arbete påbörjas

Om beslut gällande finansiering tas, kommer arbetet påbörjas så snart som möjligt och vara färdigt i mitten på juni månad. Med anledning av ovanstående så får de som förhyr plats på västra sidan av bron inte heller förtöja sina båtar då det medför att belastningen på bryggan blir för stor och mer skador på bryggan kan uppstå, meddelas.

“Detta innebär att ni som idag förhyr båtplats vid Borgmästareholmsbryggan troligtvis inte kan förtöja era båtar förrän tidigast under vecka 24. Om tidsplanen förändras kommer vi meddela samtliga som har båtplats”

Hyran för båtplatserna kommer att reduceras för de veckor som man inte kan nyttja sin plats. Kommunen har ett fåtal mindre platser, 2,5 m breda i Alsundet (nedanför Best Western Hotel) som tillfälligt kan erbjudas till några som idag förhyr de mindre platserna som är 2,5 m breda. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-01 15:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.