Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 July 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Avstängda gator på lördag

Ingen cruising i Askersund på lördag. Gator stängs av och polisen bevakar. Bilden är från 2017. Foto: Anne HelgessonIngen cruising i Askersund på lördag. Gator stängs av och polisen bevakar. Bilden är från 2017. Foto: Anne Helgesson

Midnight Cruiser har ställt in årets bilträff som skulle ha ägt rum på lördag.
Nu fruktar kommunen att folk kommer att åka till Askersund i alla fall, och stänger av eller enkelriktar gator i centrum.

​I juni beslutade Midnight Cruisers, som arrangerar Car & Bike Meet, att ställa in. På grund av coronarestriktionerna skulle man inte kunna ta in tillräckligt många besökare för att evenemanget skulle gå ihop ekonomiskt. I och med det ställde man också in den efterföljande cruisingen genom Askersund. I år skulle den för första gången ske organiserat, i samarbete med kommunen.

- Utställningen är väldigt familjevänlig, med aktiviteter för barn. Vi hoppades få till en lika familjevänlig crusing, berättar Sabina Karlsson från föreningen Midnight Cruisers.

“Kom inte hit”

Askersunds kommun, polisen och arrangören Midnight Cruiser uppmanar nu, i ett gemensamt pressmeddelande, motorentusiaster att inte åka till Askersund.

- Vi har sett att vid andra inställda träffar att folk åker ändå, säger Sabina Karlsson.

Bara boende släpps fram

Kl. 17-22 på lördag enkelriktas flera gator. Därefter, under natten, kommer flera gator, bland annat genomfarten Bergslagsvägen/Drottnings Kristinas väg, att stängas helt för bilar. Bara boende i området släpps in.

Polisen kommer att finnas i Askersund under kvällen och natten för att sätta stopp för eventuella störningar.

Hoppas på 2022

– Förhoppningsvis är förutsättningarna andra nästa år. Då hoppas vi åter kunna välkomna fordonsentusiaster till vårt vackra Askersund för se fina bilar och delta i en organiserad cruising som passar hela familjen, säger Sabina Karlsson.

Som mest har Car & Bike Meet haft 1500 utställare och 8000 besökare. Midnight Cruisers samarbetar med andra föreningar i Askersund för att genomföra arrangemanget.

Gator som stängs av

Gatorna som enkelriktas eller stängs av är Bergslagsvägen, Drottning Kristinas väg, Hamngatan, Lilla bergsgatan, Sundsbrogatan, Södra infarten, Trädgårdsgatan och Väderkvarnsgatan. Mer information finns på Askersunds kommuns hemsida.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-13 12:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.