Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 January 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Askersundsgranens stjärna återfunnen

Turerna kring de lite konformade konstgjorda julgranarna på Askersunds torg och hamn fortsatte även efter jul. Någon stal nämligen stjärnan i toppen på granen på torget. Stjärnan är nu återfunnen, tilltaget är polisanmält.

Granarna, som först blev försenade väckte en hel del diskussioner i Askersund under advent. Det rör sig om ett slags konformade konstgjorda granar, tillverkade i Kina, ihopsatta på plats. En del tyckte de var fina, andra tyckte de var fula. Andra kritiserade det faktum att det inte var Svenska granar.

Ett skäl till att granarna kom på plats var att det faktiskt, enligt företaget som levererade dem och kommunen, blir billigare i längden.

Någon gång runt nyår försvann så toppstjärnan på den gran som står på torget. Jonas Gylling på företaget Silkflower som levererade granarna utlyste genast en hittelön på 3000 kronor för den som kunde ge upplysningar om vem som stulit stjärnan.

Nu har stjärnan kommit fram.

– Den finns hemma hos mig. Det återfanns inuti en av granarna. Min teori är väl att den som stal den helt enkelt lagt den där. Men det finns både tips filmer som bevisar vem gärningsmannen är, det hela är polisanmält, säger Jonas Gylling.

Stölden torde varit ett rätt vågat tilltag. Granen är åtta meter hög. Att klättra upp i toppen måste tagit en stund och torde inte vara helt riskfritt. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-08 8:17
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.