Gå till innehåll
Askersund / Brott

Askersundsbo dömd för
att ha hotat parkeringsvakt

Publicerad: 16 November 2023 17:00

När den 46-årige mannen från Askersund upptäckte att han fått parkeringsböter blev han arg. Han körde omkring och hittade den parkeringsvakt som jobbade i Askersund.
Enligt parkeringsvakten kom mannen och tvärnitade med sin bil. Den aggressive 46-åringen gick fram till parkeringsvakten och skrek att denne var dum i huvudet och att han skulle döda honom.

 Samtidigt viftade han med armarna som om han var beredd att slå till parkeringsvakten. Det slutade med att han slängde lappen med böterna mot parkeringsvakten.
Det här inträffade den 21 mars i år på Rådmansgatan i Askersund. Själv säger 46-åringen att han var arg, att han uppsökte parkeringsvakten och möjligen sa han att vakten var dum i huvudet. Han medger också att han slängde lappen med parkeringsböterna mot vakten, men ångrade sig och tog upp lappen och lämnade platsen.
Två vittnen såg händelsen som styrker parkeringsvakten berättelse. Därför döms den 46-årige mannen från Askersund för hot mot tjänsteman. Han döms till villkorlig dom och 80 dagsböter à 50 kronor (4 000 kronor). Dessutom ska han betala 4 000 kronor i skadestånd till parkeringsvakten, och han ska betala 1 000 kronor till Brottsofferfonden. 
 

Annons

askersund