28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Askersundsseglarna avslutade i Saltsjöbaden

Peder Thunander och Ebba Fredriksson prisades.Peder Thunander och Ebba Fredriksson prisades.

Askersunds Jolleseglare avslutade säsongen md att tävla på Olympiska regattan i Saltsjöbaden. Över 400 båtar deltog i kalla och utmanande förhållanden. Askersundseglarna hade en stor trupp på plats och lyckades mycket bra med flera fina placeringar.

Wilma Pettersson kopplar av.

I Laser 4.7 så slutade Ebba Fredriksson på en mycket fin sjundeplats i totalen och som andra tjej, Oliver Lindqvist slutade tia i samma klass.

I RS-Feva så gjorde Wilma Pettersson och Lovis Kläre en fin söndag med en slutlig sjätteplats.

I Laser radial var det stökigt med 3-4 omstarter i varje segling och lite blandade resultat.Mattias Jonsson slutar 24.a och Henric jobbade med aggressiva starter och lyckades bra fick även en BFD, slutar 59.

I OK jolle slutar Eric Thunander12:a och pappa Peder som fin fyra. En tung start på söndagen innebar att Peder behövde vara etta eller tvåa för att behålla tredjeplatsen. Han var i ledning efter första kryssen men föll tillbaka och avslutar med en tredjeplats, vilket gav en total fjärdeplats.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-09 21:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.