Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Gratis arbetsskor till vårdpersonal i Askersund

Vårdpersonal inom Askersund kommun kommer att få gratis arbetsskor under året. Vid senaste kommunfullmäktige röstades en motion gjord av Sverigedemokraterna igenom, även om det var oenighet bland rösterna.

Sverigedemokraterna i Askersund skrev 2022 en motion om att kommunen ska tillhandahålla gratis arbetsskor varje år till personal inom socialförvaltningen. I somras togs beslut om att utreda motionen vidare och när motionen togs upp på kommunfullmäktige den 27 februari röstades det bifall.

Dieker och Ahnér röstade olika

Vid kommunfullmäktige fanns fler röster för bifall än avslag och vårdpersonalen får alltså skor till sina jobb. Precis när skorna kommer personalen tillhanda är dock lite oklart. Men under året alla fall. 

- Socialdemokraterna är väldigt glada att kunna bidra till att pengar åter avsätts i budgeten till skor. Gratis arbetsskor bidrar till mer jämlika arbetsplatser. Vård- och omsorg är ofta ett kvinnodominerat yrke, det är lågt betalt, det är tunga lyft och man går och står mycket. Det sliter på kroppen. Ett par ordentliga skor är nödvändigt för att slita på kroppen så lite som möjligt. Kommunens personal är viktig, säger Anna Ahnér (S)

De som röstade för var: S, C, V, Mp och Sd. 

De som röstade emot var: M, KD, L och Lpo. 

INFO: Det bedöms att cirka 150 000 kr behöver avsättas för att utrusta all personal med skor det första året. Därefter bedöms att 75 000 kr behöver avsättas årligen för utbyte och kompletteringsköp av arbetsskor.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-03-09 12:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla