Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
30 May 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Elever från Askersund besöker universitet

Ulrika Sultan undervisar i teknik vid universitetet i Örebro. Foto: Örebro UniversitetUlrika Sultan undervisar i teknik vid universitetet i Örebro. Foto: Örebro Universitet

På fredag kommer alla skolelever i årskurs sex i Askersunds kommun till Örebro universitet för att lära sig mer om forskning och utbildning. – Att få möjligheten att få prata om teknik med 12-åringar känns fantastiskt roligt. Jag ser mycket fram emot att höra elevernas tankar, säger forskaren Ulrika Sultan.

Örebro Universitet fastslår besöket i ett pressutskick.

Ulrika Sultan undervisar i teknik vid Örebro universitet och är just nu i slutfasen av sin avhandling som handlar om flickors teknikintresse och om hur det ska kunna behållas upp till vuxen ålder. På fredag håller hon en föreläsning för sjätteklassarna från Askersund.

– Jag hoppas eleverna efter föreläsningen känner sig ännu mer tekniknyfikna och att de känner att forskningsvärlden är en plats som de är välkomna in i, säger Ulrika Sultan.

Skoleleverna kommer också gå en rundvandring på campus och träffa studentambassadörer som berättar om hur det är att vara student vid Örebro universitet.

– Målet är att avdramatisera både forskning och högre utbildning. Vi vill gärna träffa ungdomar redan i den här åldern, både för att de ska se vilka möjligheter som finns i framtiden och att forskare faktiskt är helt vanliga människor som inte nödvändigtvis bär rock och glasögon, säger Alexandra Bencze, aktivitetssamordnare vid Örebro universitet.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-05-10 12:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla