Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Lyckat 101-årskalas för Brita Östring

Brita Östring, 101 fyllda, har musik som ledstjärna. Foto PrivatBrita Östring, 101 fyllda, har musik som ledstjärna. Foto Privat

Brita Östrings födelsedagsfirande blev mycket lyckat. Arrangören, sonen Lars och familjen, hade lovat en överraskning: Brita spelade på sin nystämda fiol som inte använts på minst tio år.

Brita, som redan som barn spelade fiol, betonade hur viktig musiken är för oss människor. Den berör oss, lockar fram känslor, kan ge glädje och tröst.

Ullacarin och Bengt Haraldsson och Johan Höjenberg från Folkdansgillet bjöd på en högtidsstund med toner från vår rika folkmusikskatt: Brudmarsch från Snavlunda, komponerad av Johan Andersson i Björkelund, Schottis från Glanshammar, musik av Kalle Glader i Hammar etc.

Från när och fjärrran
 

Släkt och vänner från när och fjärran bjöds på uppfriskande fruktbål, kaffe och jordgubbs- och Schwarzwald-tårta i den vackra parken ”Lunden” vid Borgmästargården . (Den borde nyttjas mycket mer av de boende! Det är en riktig oas med vackra träd och bärbuskar med röda vinbär, som bara väntar på att plockas och ätas!)

Två hundar fanns också bland gästerna liksom barn och ungdomar, bl a en blivande balettdansös från Linköping. En familj från Gävle på väg att sjösätta sin båt för en semester i Stockholms skärgård. Barbro och Carl-Henrik Persson (Gruvmuséet) från Hammar, fullmäktiges ordf Calill Ohlson, Catharina Jacobsson, Väntjänsten, Maj Eriksson f d Hammarsbo.

Ska öva till 105
 

Alla trivdes och pratade och gladdes åt den fina sommareftermiddagen då Sverige är som bäst. Brita tackade alla som kommit och ser fram emot många besök och kontakter framöver.

Tyvärr är problem med hörhjälpmedel ett hinder för denna alerta och levnadsglada person, som hoppas att hon när vi firar hennes 105-årsdag har övat upp fiolspelandet.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-07 15:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.