28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Molnen skingrades över antikmässan

- Vad får jag för den här? Mässgeneralen Erik Lind i aktion på antikmässans auktion. Foto: Olle Widell- Vad får jag för den här? Mässgeneralen Erik Lind i aktion på antikmässans auktion. Foto: Olle Widell

Årets Antikmässa i Askersund, den 29:e i ordningen, började med lite moln och en regnskur men det lättade. Mellan 160-170 utställare fanns på plats och snart fylldes gatorna och hamnområdet med besökare.

Molnen försvann och solen kom fram och med den ännu fler personer som tittade och letade efter något speciellt. Allt verkade flyta på bra med nöjda utställare och kunder. Det som kan väcka irritation är den köbildning som blir både vid infarten och utfarten. 

- Vi saknar ett vinglas ur glasservisen ”Helga”, berättade Kajsa och Benny från Kristinehamn. Vi har varit här flera gånger och åker gärna hit.
Familjen Sara och Roman Johansson med sonen Halder och hunden Edsel hade rest från Sala och hoppades kunna göra något fynd.  
- Jag letar efter en jordglob berättade Evelina Wetterstrand. Hon hade tagit med sin farfar Johan Strandberg. 
- Det är roligt att träffa folk och Erik är suverän, tycker utställare Ralf Schmidt med särbo Britta. Han har varit här på många antikmässor och tycker allt fungerar bra här. Han säljer klockor, urmakeriverktyg, fickur och armbandsur. Han har rest på mässor i 35 år, mest i Mellansverige, men har även varit i Tyskland och England.  
- Den här dräkten är från Stora Mellösa. Den är sydd och vävd där i empirestil. Det är den enda dräkten som är i oförändrat skick sen början av 1800-talet. Jag gör reklam för Boströms antik i Tiveden, förklarade Helen Falk.
Åke Johansson och mässgeneralen Erik Lind hade koll på tillställningen.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-03 19:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.