Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
30 May 2023
Tipsa: 073-629 83 19

19-åring åtalad för mord och mordbränder

Bild från den anlagda branden på den gård där mordoffret hittades i september. Foto: Christian Vargahed.Bild från den anlagda branden på den gård där mordoffret hittades i september. Foto: Christian Vargahed.

Den man som  25 september anhölls misstänkt för ett mord utanför Vretstorp  är nu åtalad för mord och flera anlagda bränder. Den nittonårige mannen åtalades i fredags efter att ha suttit häktad i mer än åtta månader.

Enligt åtalet ska mannen, som då var 18 år, huggit ihjäl offret med yxa. Han har sedan, i hotfulla meddelanden till andra, uppgett sig för att vara mordoffret. 

Enligt Sydnärkenytts källor ska den åtalade också försökt leda polisen ut på villospår efter mordoffret, som den åtalade ska ha anklagad fört flera av de mordbränder han själv nu är misstänkt för.

Flera anlagda bränder

Det var efter flera bränder förra våren och sommaren mordoffret, en bekant till den åtalade, plötsligen försvann. I september hittades en avliden nära den adress i Vretstorp där den åtalade vistats och det också förekommit en anlagd brand.

Då anhölls den ny åtalade nittonåringen och en man i 50-årsåldern. Den 27 september häktades de båda. Efter hand släpptes dock 50-åringen.

Bränderna skedde i Rönneshytta och på den gård där man sedermera hittade mordoffret.

Det var Sveriges Radio som var först med att berätta om åtalet i fredags.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-20 6:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla