27 November 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Amanda sjunger jazz på svenska

Lite småstriligt väder vid hamnen men Amanda Ginsburg och hennes band gladde med ett knippe välrepeterade låtar.

Askersunds gamla tradjazzfestival i dagarna tre har blivit en endagsfestival med variationer i folk, blues och jazz. Amanda Ginsburg och hennes band knöt an till både jazz och svensk skärgård. 

När detta skrivs ska festivalens kvällsprogram strax börja med ett tiotal akter på sex olika scener.

Sydnärkenytt landade vid hamnen kl 14 för att lyssna på en lovande sångerska, som nu satsar på en musikkarriär och borde ha chans att gå riktigt långt.

Amanda Ginsburg, glad över skivkontrakt, satsar på en karriär som sångerska och låtskrivare.

Amanda Ginsburg framträdde med ett kompetent gäng medmusikanter på jazzgitarr, träblås (tenorsax, flöjt och basklarinett), ståbas och trummor.

Böjlig och tonsäker

Just när hon började sjunga föll de första dropparna men det gjorde inte så mycket. Publiken satt kvar för Amanda Ginsburg har en fint böjlig och tonsäker röst med ett eggande litet vibrato.

Och så sjunger hon egna berättande låtar fria från klyschor.

Och allt är på svenska.

Att sjunga Owe Thörnqvists När min vän är ju dessutom en kulturgärning.

Snabbare låtar?

Så det var en trevlig halvtimme på Hamnplan, delvis i paraplyskydd. Möjligen skulle man kunna önska sig lite större variation av tempon. En och annan snabb låt kan säker denna begåvade låtskrivare få till!

Amanda Ginsburg har gjort en singel och nyligen fått skivkontrakt på etiketten Ladybird (Naxos) och har en skön skärgårdslåt på Spotify, Havsmelodi. Den fick vi nu höra live, en låt som lyckligt knyter an till den där blåa strömningen vi kallar jazz på svenska.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2017-06-10 17:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.