Henka klarade provet och öppnar pub

Minns ni Facebook-kampanjen "Vi som vill ha pub i Kumla"? Nu ser den ut att bli verklighet eftersom Henkas restaurang & bar till slut fått fullständiga rättigheter.

Redan idag fredag öppnar Henka Gustafsson och hans familj pub i Slottet vid Götgatan mittemot Konsumparkeringen. Tilldragelsen firas med en trubadurafton under några timmar på kvällen och på Facebook rasar de gillande kommentarerna in.

60 frågor

Gamle Indianfantomen Henik Henka Gustafsson har hela tiden haft för avsikt att öppna en sportbar som komplement till lunchrestaurangen men att för att få rättigheter att servera alkohol ska innhavaren testas (kostar 7 000 kr), inte genom att blåsa ballong utan för sina kunskaper om regler och lagstiftning.

- Det fanns inte så mycket att plugga men jag läste på det jag kunde och klarade provet på första försöket, berättar Henka stolt för Kumlanytt.

I fullmäktige

Kampanjen för att starta en pub i Kumla fick över tusen medlemmar på nätet och var den första i sitt slag som fick genomslag ända till kommunfullmäktige genom ett medborgarförslag.

Svaret blev att kommunen var positiv till en pub men inte gärna kunde starta någon själv , det fick någon privat entrepenör göra och nu har det hänt. (LLz)

Läs mer HäR