04 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Bäst lägenhetsidéer kan ge köpchans

Norra Bergens äldreboende kommer stå tomt januari 2021 när det nya äldreboendet vid vårdcentralen är klart. Kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker (M) vill nu att kommunens säljer fastigheten till ett bolag som kommer med bra idéer om hur man kan bygga prisvärda lägenheter i det f d äldreboendet..

Utredning på gång om äldreboendets framtida användning. Foto: Maria Andersson

I en skrivelse påpekar Dieker att en utredning  redan gjorts om att bygga om fastigheten till förskolelokaler, bostäder och förvaltningskontor. Men Barn- och utbildningsförvaltningen ser hellre andra lösningar än att använda Norra Bergen.

Finns behov av lägenheter

- Det finns behov i Askersund av prisvärda lägenheter i blandade storlekar (ex trygghetsboenden där man skapar förutsättningar för gemenskap och sociala aktiviteter), skriver kommunstyrelsens ordförande och gör en markering:

- Det vore önskvärt att inhämta idéer från flera fastighetsbolag, privata såväl som Askersundsbostäder, för att i förlängningen avyttra fastigheten till lämplig aktör som kan presentera ett bra koncept för lägenheter.

Caroline Dieker tillägger att om delar av fastigheten inte passar för lägenheter kan dessa kanske bli kontor. Hon föreslår nu att förvaltningen "ges i uppdrag att undersöka förutsättningarna att avyttra fastigheten samt arbeta
fram ett passande arbetssätt för försäljning som tillgodoser de behov som finns av prisvärda lägenheter för flera åldrar men framförallt för äldre."

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2019-08-14 23:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.