04 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ny toalett tillgänglig för alla

På måndag 23 mars kl 12 är det officiell invigning av Askersunds kommuns nya tillgänglighetsanpassade toalett som också är särskilt anpassad för permobiler. Rådet för funktionshindersfrågor har drivit frågan under många år, och nu finns toaletten på plats bakom Rådhuset.

Det berättar kommunen i ett pressmeddelande:

-  Det här känns bra. Askersund är en kommun som ligger i framkant när det gäller arbetet med tillgänglighetsfrågor, vi arbetar aktivt för förbättringar och som ett bevis på det har vi som enda kommun i världen blivit tilldelad Tillgänglighetsflaggan, för sjunde året i rad, säger Inger Larsson ordförande i Kultur- och tekniknämnden.

Fakta: Toaletten kan användas av alla. Avgiften är 2x1 kr. Adress: Stora Bergsgatan 21 (bakom Rådhuset)

ENAT (Europeen Network for Accessible Tourism) ansvarar för den internationella tillgänglighetsflagganflaggan. Läs mer på kommunens hemsida

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2015-03-17 9:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.