04 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"Inte vettigt med 200 faxar i regionen"

- Det behövs moderna verktyg till vårdens medarbetare, säger Ola Karlsson, oppositionsråd (M) i en interpellation (fråga) till Regionfullmäktige. Det kan inte vara vettigt med 200 faxar kvar i regionens organisation, i stället behövs moderna verktyg för kommunikation.

Vårdens medarbetare måste få mer tid att möta och behandla patienter och behöva lägga mindre tid åt byråkrati och administration, menar Ola Karlsson i ett pressmeddelande. För att klara det behövs flera åtgärder som bl.a. avlastning med vårdnära service, ett modernt informationssystem och ett väl fungerande nära ledarskap.

Vanligt före e-post

- Telefaxar var vanligt i resten av samhället innan e-posten kom. Jag vill att vårdens medarbetare har moderna och lättarbetade kommunikationsverktyg, modernare än faxar.

Han ställer en fråga till Servicenämndens ordförande: Vilka åtgärder kommer du att vidta för att avveckla faxarna och ge vårdens i sin medarbetare moderna kommunikationsverktyg?

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2019-02-11 14:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.