04 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hur länge ska IFK förbli obesegrat?

FOTBOLL: IFK Kumla besegrade Kungsörs BK med säkra 3-0 under lördagen. Laget smyger med tätt bakom ledande Villastaden och är fortsatt obesegrat efter sju omgångar. - Kumla hade maximal utdelning på sina chanser, tyckte Kungsörs tränare Joakim Helgstrand.

Kumla fick en tidig ledning i matchen genom Pontus Rosén och hemmalaget var på tårna från matchstart.

- Kumla körde över oss första kvarten, ansåg Kungsörs tränare Joakim Helgstrand.

"Kumla spelar som de alltid gjort"

Därefter kom bortalaget in mer i matchen, men Kumla slog till igen med ett tidigt mål i andra halvlek genom David Rohlén och därefter kändes det väldigt säkert. Kungsör hade mycket boll sista halvtimmen men skapade i stort sett ingenting.

- Förutom första kvarten är vi det spelförande laget i matchen, men vi har svårt få till chanser och jag är inte nöjd med vad vi presterar idag. Kumla skapar inte heller mycket tycker jag, men de har maximal utdelning på sina chanser.

Kumla spelar ungefär som de alltid har gjort, de var lite tyngre och lite snabbare än vi  idag och det var en rättvis seger, sade Joakim Helgstrand.

Med drygt tio minuter kvar spikade Alin Ek slutresultatet 3-0 på en frispark som Kungsörs målvakt borde ha tagit. Nästa match för IFK blir tuff då serieledande Villastaden väntar på bortaplan kommande helg.

Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2014-05-24 18:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.