29 March 2024
Tipsa: 073-629 83 19

Derbyvinst för IFK med nöd och näppe

Gröna Sköllervallen var spelplats för tisdagkvällens damderby i div 2.Gröna Sköllervallen var spelplats för tisdagkvällens damderby i div 2.

FOTBOLL: Serieledarna IFK Hallsberg i damernas div 2 hade fullt sjå att besegra Sköllersta IF i ett spännande derby på tisdagkvällen. Arijana Cesko blev matchhjälte med att göra 2-1 strax före slutsignalen.

De som tog sig till Sköllervallen på tisdagkvällen fick se en underhållande fotbollsmatch mellan Sköllersta IF och serieledare IFK Hallsberg FK i damernas division 2 mellersta Svealand. Det skulle bjudas på målchanser och det gällde verkligen att hänga med när det svängde mellan anfall mot ett mål för att sedan vända och bli ett anfall mot det andra.

Otagbart i krysset

IFK Hallsberg avgjorde först i 86:e matchminuten när Arijana Cesko höll sig framme och placerade bollen bakom Sköllerstas målvakt Elin Andersson till 2-1 (1-1).

Hallsberg skulle få skriva in sig i målprotokollet först, redan efter åtta minuters spel, målet gjordes av Lisa Bergman. Men Sköllersta ville inte vara sämre utan Linda Hallin såg till att hemmalaget kvitterade i matchminut 19 med ett hårt skott i bortre krysset, otagbart för Hallsbergsmålvakten Linda Vilhelmsson. Det stod oavgjort i halvtid.

Fina målchanser

Matchen bjöd på många fina målchanser åt båda håll. Ena stunden hade Sköllersta dubbla målchanser och sedan vände Hallsberg spelet och skapade chanser, som flera gånger ledde till hörna.

Fasta situationer fanns det gott om, men inga mål på just dessa i denna match. Det var spelmål alla tre och det sista skulle komma sex minuter från slutet. Sköllersta för ett anfall men blir av med bollen och Hallsberg visar åter igen upp sitt snabba omställningsspel, Arijana Cesco blir framspelad och placerar bollen i mål.

"Vi ska upp!"

Hur kändes det att göra det avgörande målet?

- Riktigt skönt faktiskt, hjärtattack genom hela matchen, intensivt men mål i sista minuterna.

Hur känns det annars i laget? Hur är känslan?

- Jo det är skönt, riktigt skön känsla i laget, säger Arijana, och vi ska upp till division ett.