20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fler avgångar med buss och tåg
i vintertidtabellen 16 augusti

Antalet tåg- och bussturer ökar när vintertidtabellen för Länstrafiken Örebro börjar gälla igen den 16 augusti. Redan nu finns vintertidtabellen tillgänglig att läsa på webbplatsen lanstrafiken.se och i Länstrafikens app.

 

 

­– Vi har tidigarelagt vintertidtabellen för att erbjuda en tätare trafik när många vill resa. Med den förlängda perioden för ordinarie trafik kan man arbetspendla lika bekvämt så gott som hela året, säger i ett pressmeddelande Thony Lundberg, trafik- och marknadschef på Länstrafiken Örebro.

Övergången till vintertidtabell innebär att trafiken från och med den 16 augusti går med ordinarie turtäthet. Det innebär att antalet tåg- och bussavgångar ökar kraftigt jämfört med sommarmånaderna.

Kortare sommartabell

För andra året i rad gäller sommartidtabellen under cirka två månader, vilket är en kortare tid än tidigare. Det är Länstrafikens resenärer som har önskat att ordinarie tidtabell ska gälla under en större del av året. Tidigare år har sommartidtabellen gällt från mitten av april till början av oktober.

– Vi vill ha fler resenärer på våra bussar och därmed bidra till att resandets klimatpåverkan minskar. Därför är vi tacksamma över att få respons och förbättringsförslag från våra resenärer, så att vi kan göra det ännu enklare och smidigare att åka kollektivt, säger Thony Lundberg.

Går att ladda ner

Allt fler resenärer använder i dag digitala tidtabeller i Länstrafikens app. Vintertidtabellen finns förutom i appen även att ladda ner från Länstrafikens webbplats. Det går också att beställa en personlig tidtabell utskriven på papper på Länstrafikens webbplats och från Länstrafikens trafikupplysning.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-07-17 15:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.