05 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Örebro Län ökar mest 

Som synes är priset för bostadsrätter överlägset dyrast per/km2 i Lekeberg i Sydnärke. Bland villor är Kumla dyrast vad gäller Sydnärke.

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Örebro län sjunkit med 3,1 procent och villapriserna visat på en uppgång med 10,1 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Allt fler bostäder säljs före visning, vilket framför allt gäller mer attraktiva objekt i områden med särskilt stor efterfrågan. Utbudet av bostäder till salu är fortsatt högt, men efterfrågan är också mycket stark, vilket totalt sett resulterar i stigande priser, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Örebro Län ökar mest

Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 10,9 procent medan villapriserna stigit med 7,0 procent i länet.

Under maj månad steg priserna för både villor och bostadsrätter i Sverige som helhet med 1 procent. Under de tre senaste månaderna har priserna på bostadsrätter stigit med 2 procent i landet som helhet, och villorna med 4 procent. På årsbasis har landets bostadsrättspriser gått upp med 3 procent och villapriserna ökat med 1 procent.

Det senaste året har bostadsrättspriserna sjunkit mest i Dalarna, med en nedgång på 6 procent. I Norrbotten har bostadsrätterna stigit mest i landet, plus 11 procent. Det län där villapriserna har ökat mest under det senaste året är Örebro län, med en uppgång på 7 procent. Störst nedgång i villapriser har Gotland, med minus 4 procent. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-11 0:01
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.