01 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Vill ha ordentlig cykelväg

Signaturen Therese har lämnat in ett medborgarinitiativ till Kumla kommun. Hon anser att det ska byggas en cykelväg med ljus mellan Kumla och Hallsberg.

"Jag vill att Kumla kommun asfalterar en cykelbana med ljus från Kumla till Hallsberg. Även om det inte är möjligt att bygga till en cykelväg vid sidan av bilvägen skulle ni kunna asfaltera vägen över Björka, som leder ut vid Tegelbruket".

På frågan hur Kumla utvecklas av medborgainitiativet svarar Therese:

"För att det är många som cyklar denna sträcka både morgon och kväll. Men fler skulle göra det om det fanns en riktig cykelbana, för som det är nu är inte vägen säker". (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-15 17:02
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.