Gå till innehåll
Sydnärke

"Är du googlebar, lille vän?" heter pjäsen med Samuel Fröhler i en överraskande roll. Foto Petra Hellberg

"Skärgårdsdoktorn"
blir utbränd lärare

Publicerad: 17 December 2015 21:24

Teaterföreningarna i Hallsberg och Kumla kan nu presentera vårens program där "skärgårdsdoktorn" Samuel Fröhler som utbränd gymnasielärare kan bli en av höjdpunkterna. I Kumla fortsätter satsningen på barnteater.

Säsongen inleds 19 januari i Kumla bibliotek där Lasse Forss ger en nytolkning av Hjalmar Söderbergs Doktor Glas.

30 januari till Östansjö Folkets hus kommer trion Max Koldenius, Peter Edgren och Sara Haglund och ramför ett musikprogram med Simon & Garfunkels sånger.

Myggjagare&näbbstövlar är titeln på en annan nostalgiskt musikalisk berättarresa den 11 februari i Kumla Folkets hus med låtar från 50- till 70-tal.

Lena tolkar Bellman

Lena Lövdahl heter artisten som tolkar Bellman till eget ackompanjemang. Kumla Folkets hus 13 mars.

Alice eller konsten att flytta en mamma heter pjäsen md Västra Götalands teater som kommer till Magiska teatern den 31 mars. En varm feelgoodkomedi med underfundig humor, enligt Riksteatern.

Och så den 14 april dyker Samuel Fröhler upp i en ensamföreställning i Kumla Folkets hus kallad Du är väl googlebar, lille vän. Som utbränd lärare hamnar han hos en jobbcoach som vill göra honom både twittrande och googlebar - för att bli attraktiv på marknaden, förstås. Vi får se hur det går!

Fyra föreställningar för barn

Fyra söndagar i Kumla bibliotek blir det åter spännande barnteater med proffsgrupper: 31 januari, 14 februari, 6 mars och 3 april.

Mer info om våren teater HÄR

Annons

Nyheter