07 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Vårdcentralerna vill inte ha in Coronafall

Om man misstänker att man har det nya Coronaviruset, eller varit i ett riskområde för viruset, ska man inte gå till vårdcentral. Där vill man helst inte att du ens kommer innanför dörren. Sedan onsdagen skyltar länets vårdcentraler att man istället ska ringa för vidare information.

Igår kunde vi berätta att Örebro fått sitt första fall av det nya coronaviruset. Vårdcentralernas skyltning handlar om att man helt enkelt vill undvika att att folk som kan vara smittade inte ska komma i kontakt med inte minst andra multisjuka patienter inne på vårdcentralen. Det är människor som redan är sjuka på något sätt, eller har försvagat immunförsvar, som riskerar att bli sjuka i Coronaviruset.

Har man influensaliknande symtom och har befunnit sig i ett riskområde för Corona-viruset ska man ringa 1177. Men om man bara har allmänna frågor kring viruset ska man ringa 113 13. 1177 blev helt enkelt överbelastat på grund av alla frågor.

Virusutbrottet har fortfarande låg dödlighet. Men det som bland annat oroar myndigheter är att det så här långt inte finns någon verksam medicin, eller vaccin, mot viruset.

Denna skylt möter vid Pålsboda vårdcentral

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-05 14:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.