03 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Sydnärkebo dömd för djurplågeri

När en hund från Sydnärke i slutet av maj förra året kom till en veterinär upptäckte man att hunden var avmagrad och led av en kraftig öroninflammation. Därför anmälde veterinären det hela till polisen.

Veterinärens bedömning var att vanvården pågått minst ett par månader.

Nu har en kvinna i 50-årsåldern dömts för djurplågeri. Hennes förklaring till vanvården är att maken dog och att hon i sorgen inte kunde ta hand om hunden på ett bra sätt.

Skulle avlivas

Hon lämnade under en period bort hunden till en väninna som skulle se till att den blev avlivad. Men det blev inte av och hunden kom tillbaka till kvinnan. Hon erkänner att hon inte gett hunden en bra vård.

Sydnärkebon döms till 60 dagsböter à 50 kronor och ska också betala 800 kronor till Brottsofferfonden. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-26 17:22
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.