07 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ytterligare en länsbo smittad

Ytterligare en person från Örebro län har testats positivt för corona-viruset, det meddelar Region Örebro län i ett pressmeddelande som skickades ut under tisdag förmiddag.

Personen ifråga, som är i 20-års åldern, har varit på resa i norra Italien. Provsvaren kom på tisdag förmiddag den 10 mars.

Sammanlagt fem personer har nu testats positiva för det nya coronaviruset i Örebro län. Det senaste fallet är en person som har varit med sin familj på resa i norra Italien, berättar Region Örebro län i sitt pressmeddelande.

- De övriga tre familjemedlemmarna som var med på resan bor i Stockholm och de har samtliga testats positiva. Länsbon som är i 20-årsåldern började känna av symtom i lördags. Kontakt togs med vården och prov togs då personen hade familjemedlemmar som var bekräftat smittade, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare.

Mår relativt väl

Personen mår efter omständigheterna väl och befinner sig nu i hemmet med förhållningsregler.

- Det betyder att personen kommer att isoleras i hemmet tills hen inte är smittsam längre, säger Gunlög Rasmussen.

Smittspårningen hittills visar att en person har varit i direkt kontakt med den smittade länsbon. Det är en nära familjemedlem som bor i Örebro län och som inte var med på resan. Ytterligare kartläggning av personens nära kontakter pågå, skriver Region Örebro län.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-10 12:27
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.