07 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Svängde sina lurviga i Svinnersta

Tjo, vad det var livat! Svinnersta Kapell vet hur man firar trettondagsafton bäst - med dans så klart. Foto: Rune SunvissonTjo, vad det var livat! Svinnersta Kapell vet hur man firar trettondagsafton bäst - med dans så klart. Foto: Rune Sunvisson

Måndag 6 januari var det trettondagsafton. Det firade man i Svinnersta kapell med en riktig musik- och dansträff.

Deltagarna njuter av fika.
Vila måste man få göra mellan danserna.

Det var ett stort gäng danssugna som strålade samman under Svinnersta Kapells tak. På schemat stods dans, dans och lite mer dans, men även levande musik!

Levande musik till dansen

På plats fanns många spelmän som turades om att bjuda de samlade besökarna på den ena dansvänliga melodin efter den andra.

Med så mycket rörelse planerad gäller det att tanka kroppen med bensin - vilken tur då att man bjöd på lite välbehövlig risgrynsgröt i pausen.

Ett uppskattat evenemang

Aftonen avslutades därefter med en svettig långdans och besökarna tycktes vara nöjda med kvällen.

- En jättetrevlig kväll med duktiga spelmän och bra musik! löd en av recensionerna. (SW)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-07 14:55
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.