21 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tre personer från Örebro län har testats positivt för coronavirus

Under lördagskvällen har en person från Örebro län testats positivt för det nya coronaviruset. Under söndagen har också två familjemedlemmar bekräftats smittade. Samtliga har lindriga besvär och befinner sig i hemmet med förhållningsregler.

Detta fastslår Region Örebro Län i ett pressutskick.

Den först smittade personen, som är i medelåldern, bedöms ha smittats utomlands, i USA, och har kommit hem till Sverige för en vecka sedan. Testning skedde då det framkom att personen kunde ha utsatts för smitta i samband med resan. Kontaktspårning har skett och ett tiotal nära kontakter har kontaktats och fått förhållningsregler.

De två familjemedlemmarna som på söndagen bekräftades smittade är i 50-årsåldern samt i 20-årsåldern.

- Ett arbete att spåra kontakter som kan ha utsatts för smitta har påbörjats och kommer fortsätta under eftermiddagen och kvällen, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare. Kontakterna får förhållningsregler att stanna hemma och vara uppmärksamma på symtom, med instruktionen att då kontakta vården. Provtagning på nära kontakter sker endast om de utvecklar symtom.

Mer information kommer att lämnas under måndagen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-08 12:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.