13 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sydnärkebo dömd för vansinnesfärd

Den 19 juli förra året fick polisen syn på en 62-årig man från Sydnärke som var efterlyst. Mannen kom körande i en bil i Askersund och polispatrullen körde efter för att stoppa mannen. Poliserna gjorde flera försök att med ljus- och ljudsignaler stoppa den efterlyste mannen. Men i stället blev det en våldsam biljakt där föraren gjorde flera vansinnesomkörningar. Enligt polisen var farten ibland upp i över 200 kilometer. Mannen körde fram och tillbaka över körbanorna för att hindra polisen att komma om honom. Vid ett tillfälle körde han igenom en rondell i motsatt körriktning. Efter sex mils förföljande lyckades polisen, efter flera försök, äntliga preja mannen och få stopp på vansinneskörningen.

Nu har den 62-årigen mannen dömts för grov vårdslöshet i trafik och för grov olovlig körning. Han döms också för narkotikabott och dopningsbrott: polisen hittade hos mannen 53 gram amfetamin och en ampull med testosteronenantat som är dopningsmedel.
Den 62-årige mannen från Sydnärke döms till sju månaders fängelse.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-13 13:01
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.