21 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Chans att få stipendium

Activastipendiet är till för den som tar examen från gymnasiesärskolan. I år delar man ut fyra stipendier i länet varav två i Sydnärke. Stipendiet är på 1 500 kronor och medföljer gör även ett diplom.

Att sluta gymnasiet är för många en alldeles särskild upplevelse. Somliga elever uppmärksammas med stipendium för sina insatser men det är inte alla utbildningar som har det.

Activa uppmärksammade att det inte fanns stipendier för studenterna från gymnasiesärskolan och beslutade därför att inrätta årliga sådana. Stipendierna delat ut i samband med studentexamen i hela länet.

Pengar och diplom

I år delar man ut fyra stipendier varav två utav dem i Sydnärke. Stipendiet är på 1 500 kronor och förutom pengarna får man även ett diplom.

Activas stipendium riktar sig till dig som avslutat gymnasieskolan och som:

- visat engagemang i den del av utbildningen du fått på arbetsplatsen
- med framgång kunnat använda det du lärt dig inom din yrkesprofil.
- visat att du har lätt att samarbeta, varit trevlig och social
- ökat dina möjligheter att delta i arbetslivet.

För att få reda på mer information om tipendiet, kontakta Örjan Samuelsson på Activa. Kontaktuppgifter hittar du HÄR

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2018-06-07 10:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.