09 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Ungdomar sprintade i rolig tävling

Maja Sjödin, D12, stämplar vid sista kontrollen. Foto: Maude LarssonMaja Sjödin, D12, stämplar vid sista kontrollen. Foto: Maude Larsson

En av årets roligaste orienteringshelg har avgjorts för OK Tisarens ungdomar. En helg med tre sprinttävlingar som samlade nära 3000 deltagare på söndagens tävling inne i Skara Sommarland.

På lördagen var det Kinnekullesprinten i centrala Götene. Två sprintlopp, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen, där totaltiden räknas.

I år var det en utmaning att hålla sig varm och torr mellan loppen då det regnade ordentligt.

Tisargänget i väntan på start. Närmast Amanda Sjödin D16.
Orientering på Skara Sommarland

På söndagen var det sedan dags för Sommarlandssprinten. Här kan man välja att springa i ”vanliga” klasser eller också väljer man en lite tuffare utmaning i de ”Xtravaganza” klasserna. För de som valde dessa klasser gällde det att ha huvudet på skaft och inte vara rädd för vatten.

I år var kartan uppdelad i ett rutsystem, där definitionen gav ledtråd om i vilken ruta respektive kontroll fanns och skalan var 1:4000 vilket de i vanliga fall inte har. De är mer vana vid 1:10000.

Emil Larsson, H-xtra 16, på väg mot nästa kontroll. På bilden syns även Hugo Öhrn, KFUM Örebro och Hanna Nilsson, Hestra
Ostadigt väder

Tyvärr var vädret mycket ostadigt även denna dag, men det hindrade inte ungdomarna från att bada och åka karuseller efter tävlingen.

Resultatmässigt var det blandade framgångar, allt från felstämplat till fina topplaceringar, men summeringen av helgen blir – Blött men kul.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-10 13:40
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.