Gå till innehåll
Sydnärke

Indianerna möter Piraterna i semifinal

Publicerad: 25 August 2015 23:01

SPEEDWAY: Indianerna utklassade Lejonen med 66-24 och tio femettor i en regnförsenad match på tisdagkvällen och får möta Piraterna borta i den första semifinalen när Elit Vetlanda valde Dackarna som motståndare.

Det blev match till slut ändå även om det såg väldigt mörkt ut ett tag, men så plötsligt slutade regnet falla från skyn och kraftigt försenad drog matchen igång strax innan klockan nio inför 1 354 tappra åskådare.

Törnqvist kraschade otäckt

Om själva matchen finns egentligen inte så mycket att orda om. Indianerna var fullständigt överlägsna och körde in femetta på femetta mot den uppgivna jumbon från Gislaved, främst kännetecknad av polacken Kazprzak, ifjol en av världens främsta men i år och även denna kväll en oändlig resa från sin fulla potential.

I heat 3 small det när säsongsdebuterande Robin Törnqvist gick omkull på eget bevåg. Törnqvist hade fått till en bra start och låg tvåa i heatet, satsade på avancera ytterligare men tappade kontrollen över cykeln och gick våldsamt i backen efter en piruett.

Obehagliga vibbar låg i luften efter Darcy Wards allvarliga olycka häromdagen som många säkert hade i bakhuvudet. Törnqvist reste sig till slut och fick lämna arenan i ambulans med ett brutet nyckelben.

- Det är andra gången Robin bryter nyckelbenet i år och jag lider verkligen med honom då han ville visa vad han kunde nu när han fick chansen, sade lagledare Dalle Andersson-Bäckström.

Joels bästa match

Lejonen hängde med till viss del i början alla fall, 23-13 efter sex heat, men sen började det skena iväg och fyra raka femettor senare gav 43-17 i paus. Ingen Indian tog mindre än åtta poäng. Ingen i Lejonen tog mer än fem poäng.

Fansen fick jubla extra över Joel Anderssons körning. Nu väntar ständiga rivalen Piraterna i semi. Foto: Arkivbild

Kvällens stora man (en ung sådan) var helt klart Joel Andersson som slog ett ordentligt personbästa med 13 poäng! Visserligen var motståndet inte alltid heltaggat men Anderssons utveckling under året har gått spikrakt uppåt och han är en helt annan förare idag än i början av säsongen.

I semifinal väntar nu Piraterna då Vetlanda trots förlust hemma med 43-47 mot Dackarna denna kväll valde att återigen möta länsrivalen Dackarna i sin semifinal. Ingen vild gissning att förhoppningen om en publikfest på hemmaplan och bra med pengar i kassan var en stark orsak till det valet.

- Det var väntat ändå att vi fick Piraterna och vi har pratat i laget och kommit fram till att vi vill börja borta, sade Andersson-Bäckström.

"Drabbar hela sporten"

- Det blir alltid heta och tuffa matcher mot Piraterna, det är två banor som bjuder upp till bra speedway och vi ska göra allt för att ta oss till final.

Till den matchen kommande på tisdag i Motala lär Mikkel Bech Jensen vara tillgänglig, dansken saknades på grund av skada i axeln mot Lejonen. Inte heller Artem Laguta fanns med, skakad och bedrövad efter varit inblandad i Darcy Wards krasch, även om Laguta absolut inte gjorde något fel.

- Det är jättetragiskt det som hänt Darcy. Vi är ju som en liten familj inom speedwayen där alla känner alla och det drabbar hela sporten när nåt sånt här händer, sade Dalle Andersson-Bäckström.

Annons

Nyheter