05 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Joel poängbäst när Masarna gick upp

Masjubel efter att laget tagit sig tillbaka till Elitserien. Nästa år blir det åtta lag i högsta serien och inte sju som det varit i år. Foto: Jonas Eklind

Masarna besegrade under torsdagen Vargarna hemma i Avesta med 60-29 i den Allsvenska finalen och tar därmed klivet upp i Eltiserien nästa år. I Masarna kör bland annat Indianförarna Joel Andersson och Antonio Lindbäck. 

Egentligen avgjordes detta dubbelmöte i stort sett redan förra veckan när Masarna vann bortamatchen i Norrköping med 41-49 men under torsdagen säkrade man definitivt avancemanget tillbaka till Elitserien.

Joel blev poängbäst

Fotografen Jonas Eklind var på plats i Avesta och levererar följande utlåtande om matchen.

- Matchen i sig var ingen höjdare utan Masarna levererar en total  överkörning av Vargarna och då hade Vargarna ändå turen på  sin sida med några maskinfel hos Masarna så siffrorna hade kunnat bli  ännu större. Det var en mycket svårkörd bana och den enda hos Vargarna  som kunde hantera banan var Patrick Hougard.

- Masarna hanterade den svåra banan bättre och bäst gick det för Joel  Andersson som blev poängbäst för kvällen med 13+2 på sex heat. Trots dagsregn som upphörde strax innan match var det över 4000  personer i publiken.

Mer info från sporten är att Indianernas unge talang Jonatan Grahn kommer att uppvisningsköra på Friends Arena till helgens GP-tävling. (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-09-25 10:39
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.