27 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Strykande åtgång på flaskvatten

Så här såg vattenhyllan ut på ICA Maxi i Kumla under fredageftermiddag. Foto: Eva FuglstadSå här såg vattenhyllan ut på ICA Maxi i Kumla under fredageftermiddag. Foto: Eva Fuglstad

Provtagningarna fortsätter efter torsdagkvällens larm om att dricksvattnet i Kumla och Hallsberg förorenats av E-colibakterier. Hela helgen måste vattnet kokas enligt den senaste informationen.

En storkonsument av vatten som påverkats är Orkla Foods i Kumla (BoB) som fått stoppa en del av sin verksamhet, uppger SVT.

Vattenkris på anstalten

Även på anstalten har vattenkrisen orsakat stora bekymmer. Man har tvingats skaffa dunkar i massor och rekvirerat en tankbil med vatten.

Fortsatt information om vattenläget finns HÄR

(Text uppdaterad)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-22 16:42
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.
{/exp:ce_cache}