05 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Christina varnar för telefonnummer

Nu har jag fått en massa SMS och telefonsamtal från ett mystiskt telefonnummer +35 386 363 490 2. Jag vill varna för att svara på det numret. Det är via Telia spårat till Gibraltar, mer än så kan de inte få fram om det numret.

Det berättar Christina Nilsson i Kumla till Sydnärkenytt och förklarar närmare:

"När man inte svarar så skickar de SMS. Jag har fått ett antal SMS, de sista har handlat  bl a om att jag var  bjuden till Düsseldorf på kickoff och i det senaste som kom idag 24/4 stod det Do you fancy doing a boat trip on the river this afternoon?

Detta var ju en fråga som de av någon anledning ville jag skulle svara på men se där gick de på en nit. I stället ringde jag Telia och fick rådet att inte svara varken när de ringer eller SMS:ar.

Det Telia kan göra är att gå ut och varna folk för detta nummer och de tyckte jag gör rätt som kontaktar media för att varna mina medmänniskor. För, som de sa på Telia, så vet man ju aldrig vad som sker om man svarar. De beklagade också att deras kunder ofta drabbas av liknande händelser.

Ett av samtalen gick in på min röstbrevlåda och där var det en massa surr och några ord som vi kom fram till var engelska men inte tydbart. Även en massa skratt och konstiga ljud hördes. Verkade vara mycket folk på plats.

Jag upplever alla sådana här händelser minst sagt kränkande, för de kränker min INTELLIGENS med att tro jag är så dum så jag ska svara dem.

Numret visas  i displayen men är inte registrerat här i Sverige. Konstigt att man aldrig kommer åt dessa telefon & SMS-terrorister. Man känner sig ju förföljd av de här människorna. Jag fattar inte vitsen att hålla på så här."

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-04-25 0:21
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.