27 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Rasta köper Brändåsen av Näslunds

Torbjörn och Eva Näslund startade med Shell i Kumla och har därefter drivit Brändåsen i 20 år. Nu säljer de. Foto: PrivatTorbjörn och Eva Näslund startade med Shell i Kumla och har därefter drivit Brändåsen i 20 år. Nu säljer de. Foto: Privat

Brändåsens krog och mack har drivits av Eva och Torbjörn Näslund sedan 1999. Men nu säljer paret sin anläggning, köpare är Rasta Group AB som framöver även ska bygga hotell på platsen.

Med utmärkelser som Sveriges bästa vägkrog och entreprenörs- och företagsnomineringar är Brändåsen etablerat och en mycket uppskattad restaurang med eget bageri och även mack på sin mark.

"Brändåsen ett av Sveriges bästa lägen"

"Brändåsen håller genomgående hög kvalitet, inte minst genom det egna bageriet med anställda bagare och konditorer. Nu förvärvar Rasta Group Brändåsen, och kan i och med det lägga till ytterligare dimensioner till det redan mycket omtyckta konceptet, skriver Rasta Group AB på sin hemsida.

Brändåsen ligger där riksväg 50 ansluter till E20. Ett kanonläge!

- Det som Eva och Torbjörn gjort, förvandlat en leråker till omsättning över 100 miljoner kr årligen, är beundransvärt och vi är väldigt glada att få ta vid en redan fantastisk anläggning. Brändåsen har ett av Sveriges bästa lägen och är även en av Sveriges största vägrestauranger, säger Mikael Tervaniemi, från ägarfamiljen Rasta.

Siktar på utöka med hotell

Affären är påskriven och klar, köpet går igenom 28 juni.

- Vi köper fastighet och all mark. Vi har tittat på Brändåsen länge och det här passar oss perfekt. Vad kostnaden blir vill jag inte uttala mig om, men det är en stor affär både för oss och dem, säger Mikael Tervaniemi.

Foto: Anders Björk

Mikael berättar att man under det andra året siktar på att bygga hotell på platsen. Rasta har hotell/motell på 12 av sina ställen nu och vill bygga det hos alla då det visat sig vara väldigt populärt. Och personalen då?

- Alla kommer få vara kvar och även det egna bageriet ska vara kvar. Det är en otroligt välskött anläggning och det ska vi göra allt för att behålla, och även utveckla Brändåsen på vårt sätt, avslutar Mikael Tervaniemi.

"Ska sluta när man är på topp"

- Jag har kommit till åren och det är ett beslut som har mognat fram.Vi har fått pris som landets bästa vägkrog och haft många olika nomineringar, de säger man ska sluta på topp, så det det gör vi nu, säger Torbjörn Näslund.

Vad priset var vill inte Torbjörn uttala sig om.

- Nej det vill jag inte, men vi är nöjda. Samtidigt betyder inte pengarna allt utan vi ville sälja till rätt köpare och det känner vi att vi gjort nu, de är ett familjeföretag, precis som vi har drivit Brändåsen.

Framöver ser Torbjörn fram mot att kunna ta det lugnare.

- Semester på sommaren var det länge sen man kunde ha, men det ser vi fram emot nu. Sen får vi se om man hittar på nåt framöver, men just nu känns det skönt att få mer fritid, avslutar Torbjörn Näslund.

OM RASTA: Rasta Group Aktiebolag är ett svenskt familjeföretag med serviceanläggningar, restauranger, hotell, fastigheter, pubar och nattklubbar runtom i Sverige. Idag finns Rasta i 24 orter i Sverige och längs de flesta landsvägarna runtom i landet. Tönnebro är den nordligaste anläggningen och Rasta Hallandsåsen den sydligaste. 

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-29 17:15
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.
{/exp:ce_cache}