28 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Brändåsen ska få ett eget café

Mikael Tervaniemi från Rasta är nöjd med första tiden efter att man tagit över Brändåsen. Foto: Anders BjörkMikael Tervaniemi från Rasta är nöjd med första tiden efter att man tagit över Brändåsen. Foto: Anders Björk

I somras tog Rasta över populära Brändåsen. Så mycket har inte förändrats ännu utan man tar det i lugn takt. Men både hotell och egen cafédel ska byggas hos vägrestaurangen.

Vid underteckands besök strax innan lunch är det lång kö till serveringen. Till stor del beroende på att en hel busslast nyss stannat till och nu tagit sig in i lokalen för att äta.

"Viktigt behålla samma personal"

- Vi ser en tydlig trend på Rasta att det ökar med busstrafik igen. Vi har haft några år när det inte gjorde det, men med det miljötänket som är nu så reser många inom Sverige, det märkte vi av även i somras, säger Mikael Tervaniemi, som är driftansvarig för Rasta i Sverige.

Framöver vill man mer skilja på maten och bakverken för kunder.

Hur har det gått här sen ni tog över?

- Över förväntan! Vi är glada och stolta och tycker att vi gjort ett lyckat förvärv. Vad vi alltid gör när vi tar över är att vi går inte in och gör för stora förändringar från dag ett utan vi låter rörelsen rulla på så att vi först lär känna personal, kunder och vad vi har för omsättning. 

- Här var det viktigt att behålla samma kök och personal som tidigare då de är kända för bra mat och det var ett populärt stopp i Brändåsen redan innan vi tog över, fastslår Mikael.

Ser fram emot bygga hotell

Tidigare drevs Brändåsen av Torbjörn och Eva Näslund. Mikael berättar att Näslunds fortfarande är behjälpliga vid frågor och "har gjort ett fantastiskt jobb". Rasta köpte marken och rörelsen för restaurangen 28 juni av paret.

- Bensinstationen behöll dock Eva och Torbjörn till 1 oktober, sen tog Circle K över den, Circke K kommer driva bensinstationen som hyresgäster till oss.

I denna del, till vänster om beställningsdelen, ska det byggas om till en cafédel. 

Tidigare har man meddelat att planer finns på att bygga upp hotell på platsen. Den planen är i högsta grad fortsatt aktuell även om man inte kommit så långt som till ett första spadtag i marken ännu.

- Det är inte så att vi kommer börja gräva innan jul, men vi försöker få igång det så fort som möjligt faktiskt. Vi har hotellverksamhet på hälften av våra Rasta idag, så vi är säkra på att vi vill ha det även här.

Ska bygga egen cafédel

Hotellet är tänkt att ligga alldeles bredvid restaurangen och Mikael tippar på att det blir cirka 40 rum. Det är även andra nybyggen som finns i tankebanorna.

- Vi vill få igång bageriet ännu mer och tittar på att bygga ett eget litet cafè här. De flesta Rasta är byggda så att du har maten på ett ställe och bakverken på ett annat, du får ett bättre flöde då.

Rasta är ett brett företag som inte bara driver vägrestauranger och hotell. Man driver dessutom, bland annat, alla restauranger och cafeér på Skansen och Dramaten i Stockholm. 

I Göteborg driver man den välkända nattklubben Trädgården, som är en av Sveriges största. Och på Gamla och Nya Ullevi har man ett arenabolag som ser till att sköta driften vid konserter och fotbollsmatcher.

- Rasta är ett familjeägt företag som älskar att hålla på med det vi gör. Just Brändåsen var en enhet vi haft koll på länge och vi blev glada när vi fick frågan att ta över, så det var inget svårt beslut, avslutar Mikael Tervaniemi.

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-20 13:14
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.