27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Psykiatrins nybyggda
akutmottagning tas i bruk

På lördagen hölls en öppningsceremoni där landstingsstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson (s) tillsammans med psykiatrichef Birgitta Johansson Huuva öppnade psykiatrins nybyggda akutmottagning.

Efter öppningen fanns möjlighet för besökarna att gå runt och titta på de nya lokalerna, berättar Landstinget i ett pressmeddelande.

Den 3 juni 2013 togs första spadtaget till ombyggnationen och nu är det dags att ta akutmottagningen i bruk.

- Det känns mycket bra och angeläget att vi nu kan öppna de nya lokalerna för psykiatriska akutmottagningen. En satsning som vi i politiken tyckte var nödvändig  för både patienter och personal. Det är viktigt ur ett patientsäkerhetsperspektiv men också i ett arbetsmiljöperspektiv, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson i pressmeddelandet.

- Nu finns bättre möjligheter för personalen att ge ett behovsanpassat och säkert mottagande, att kunna skapa ett gott möte med patienter.

Insynsskyddat intag

Psykiatrins nya akutmottagning är byggd med ett separat och insynsskyddat ambulansintag samt en separat ingång från vilken man via en reception når väntrum, samtals- och behandlingsrum. Viktigt fokus vid byggnationen har varit patientens integritet samt säkerheten för patienter och personal.

Nybyggnadsytan är cirka 580 kvadratameter  i ett plan.

På måndag 19 maj tas akutmottagningen i skarp drift.

- En efterlängtad dag, säger enhetschef Anna- Carin Andersson. De nya lokalerna är noga planerade och anpassade till dagens verksamhet. Här har vi en god överblick av lokalerna samt tillgång till enskilda väntrum vid behov.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-05-17 23:35
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.