29 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Sten Bollings långa liv har blivit film

Sten Bolling är en välkänd profil i Sydnärke. Det blir så när man passerar de hundra utan att dra ner på tempot. I september fyllde Sten 103 år och nu har hans långa liv blivit film.

Sten Bolling är inne på sitt 104:e år.

Det är Leif "Linus" Larsson som följt och filmat Sten Bolling under mer än ett års tid. Resultatet har blivit en dokumentär som har premiär den 1 november klockan 18.00 i Stora salongen på Sjöängen.

Filmen visas även 2 november på samma plats. Senare blir det visningar i Åmmeberg och Östansjö.

Sten Bolling är uppväxt i Åmmeberg och bor sedan lång tid tillbaka i Hallsberg. Där har han sin målarateljé kvar, även om han dragit ner på målandet på senare tid. Resor och att fara länet runt för att dansa är däremot inget som Sten Bolling drar ner på trots sin aktningsvärda ålder.

– Mitt nästa delmål är 110 år, säger han själv.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-10-28 11:31
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.