02 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Falsk mäklare vill ha kontouppgifter

Polisen i Örebro Län gick under tisdag förmiddag ut på sin hemsida och varnar för en falsk mäklare som lurar folk. Texten nedan är tagen från deras hemsida.

Den falske mäklaren ringer upp och säger att man av olika anledningar har bytt mäklare och att det nu finns en köpare som vill göra en snabb affär och vill betala en handpenning. Den falske mäklaren vill därför få tillgång till säljarens kontouppgifter för att kunna sätta in handpenningen på säljarens konto.

Den falske mäklaren är mycket trovärdig och kan lämna information om aktuell fastighet och säljaren och har vetskap om vilken nivå utgångspris och eventuell budgivning ligger på.

Polisen i region Syd har fått in ett flertal sådana här anmälningar den senaste tiden.

Polisen vill därför göra er uppmärksamma på att de som begår bedrägeribrott genom att ringa och be om kontouppgifter, koder till bankdosor och liknande är mycket sofistikerade och de hittar hela tiden på nya sätt för att lura av andra pengar.

Det handlar dock hela tiden om att förmå den utsatta personen att lämna ut kontouppgifter, koder till bankdosor med mera.

Polisen vill därför uppmana till att vara ytterst försiktig och aldrig lämna ut sådana här uppgifter över telefon. I ett sådant här ärende kan man också ringa till mäklarfirman och kontrollera om de verkligen bytt mäklare.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-03-19 12:33
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.