09 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Attås ryck gav OK Tisaren nionde segern

Bättre slut på säsongen kunde knappast löparna och ledarna i OK Tisaren önskat sig. Nu gäller det att hålla formen över vintern till tävlandet tar vid igen framåt vårkanten. Foto: Kirsi Aronsson.

ORIENTERING: Kumla/Hallsbergs orienteringsklubb OK Tisaren avslutade säsongen med att vinna stafett i Mjölby under söndagen. Och dagen innan hölls Tisargalan på Grottan i Hallsberg där utmärkelser delades ut.

OK Tisaren avslutade säsongen på bästa möjliga sätt. 28 lag, varav flera av hög klass, ställde upp när det anordnades mixedstafett i Mjölby.

Vann med tio minuter

Åtta sträckor skulle genomföras och det var ganska jämnt fram till sträcka sex då Daniel Attås gjorde ett ryck och såg till att Anna Hallmèn hade tre minuters försprång att gå på den näst sista sträckan.Hallmèn sprang stabil och höll i försprånget och växlade till Jon Aronsson som fick äran att springa segersträckan.

Bakom Jon gjorde de jagande lagen bort sig ordentligt så segermarginalen blev hela tio minuter till slut, berättar ordförande Kirsi Aronsson över telefon från Mjölby samtidigt som någon ur klubben i bakgrunden berättar att detta var nionde gången som OK Tisaren segrade i Mjölby, så man kan lugnt säga att man har segervanan inne. Nu väntar tävlingsuppehåll under vintern för OK Tisaren och framåt våren i mars drar tävlingarna igång igen.

Tjejer prisades på gala

Dagen innan stafetten i Mjölby hölls Tisargalan på Grottan i Hallsberg. Ett 70-tal personer deltog och även innan galan på kvällen umgicks man.

- Vi hade en lite annorlunda träningstävling och lät löparna springa med spegelvänd karta och några korstecken på kartan hade bytts ut. På kvällen blev det middag och utdelning av utmärkelser, berättar Reinert Hallor, allt i allo i OK Tisaren.

Det var Närkes Skogsflickor som utsett de tjejer som förtjänade att utmärkas vid säsongens slut. Varje orienterings-län har en grupp med Skogsflickor som delar ut priser vid säsongens slut för prestationer under 2013. Även gruppen Närkes Skogskarl finns och herrarna kommer prisas i slutet av månaden.

Hur som haver, Julia Lauri fick Skogsflickornas resestipendium på 2 000 kronor. Julia blev under säsongen uttagen i juniorlandslaget och var med när Sverige sprang hem stafettguld i EM i Schweiz i somras. Även Anna Hallmèn och Andrea Svensson från OK Tisaren prisades för sina insatser under året. De fick ett presentkort på sportartiklar.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-11-03 13:40
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.