02 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Öppnar digital mottagning

Via en app från Region Örebro län kan du från och med måndag den 11 november få hjälp och råd av läkare, psykolog, kurator och tobaksavvänjare via ett videosamtal. Och fler yrkeskategorier kommer att tillkomma.

- Det är en del i arbetet med att göra vården smidigare och mer tillgänglig för invånarna, säger Karin Sundin (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, via ett pressutskick.

"Ser en stigande förväntan"

I takt med att samhället digitaliseras ökar kraven på ytterligare digitala tjänster. Detta har Region Örebro län tagit fasta på, och lanserar nu en digital mottagning för utvalda besvärsområden inom första linjens vård.

Mottagningen kommer att ha bokningsbara tider mellan klockan 13 och 20 på vardagar, och är då bemannad av regionens egen personal.

För att kontakta den digitala mottagningen krävs en internetuppkoppling och ett mobilt bank-ID. När detta är ordnat kan du på ett enkelt sätt boka tid, och därefter genomföra ditt vårdmöte via video.

- Det här förändrar inte att många vårdbesök måste ske också fysiskt, men en hel del kan med fördel ske digitalt. Vi ser också en stigande förväntan på digital vård både hos invånarna och i våra egna verksamheter, säger Karin Sundin..

Lindriga besvär

Via den digitala mottagningen kan du få hjälp med lindriga besvär som inte kräver regelbunden kontakt med din ordinarie vårdcentral. Enligt Ulrika Landström, chef på Region Örebro läns digitaliseringsstab, finns många fördelar.

- Våra patienter slipper till exempel onödiga resor och frånvaro från jobbet, och för våra egna verksamheter bidrar denna första mottagning till viktiga insikter och erfarenheter om digitala vårdmöten, säger hon.

Även Ungdomsmottagningen i Örebro län finns digitalt via en egen app. Genom att ladda ner appen "Ungdomsmottagningen Region Örebro län" kan du som är ungdom upp till och med 22 år besöka kurator, samtalsterapeut, sjuksköterska eller barnmorska.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-07 10:51
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.