17 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tre Nettobutiker blir Coop i februari

Skylarna byts på tre Nettobutiker i Sydnärke. Montage: Dagens HandelSkylarna byts på tre Nettobutiker i Sydnärke. Montage: Dagens Handel

Fredag 31 januari blir Sydnärkes tre Nettobutiker Coop. De omställda butikerna i Laxå, Hallsberg och Askersund ska konkurrera med ett bredare sortiment än tidigare och ha längre öppettider. Existerande Coopbutiker på orten ska inte påverkas, anser företaget.

Det uppger Coop i ett pressmeddelande. Företaget tog juli 2019  formellt över Nettos svenska verksamhet som omfattar 162 butiker. Hittills har ett 30 tal butiker ställts om från Netto till Coop och 31 januari är det dags i Laxå, Hallsberg och Askersund.

"Gott mottagande"

- De första Netto-butikerna som ställdes om till Coop har fått ett mycket gott mottagande. Kunderna gillar det breda prisvärda sortimentet med fokus på färskvaror som butikerna erbjuder och vi ser verkligen fram emot att snart öppna ytterligare tre butiker, säger Patrik Levin, VD på Coop Vardagshandel.

Varje butik som ställs om genomgår en större invändig renovering och utrustas med nya hyllor, kylar och frysar samtidigt som alla skyltar såväl på in- som utsidan byts ut.  När den omställda butiken öppnar upp som Coop följer den samma format som de övriga Coopbutikerna.

Jämfört med Netto ska de nya Coop butikerna få ett bredare sortiment av mat, från ca 2 000 artiklar till 6 000. "Helt enkelt mycket mera mat, men till samma låga priser", lovar företaget.

Ska öka marknadsandel

Kommer de existerande Coop-butikerna i Hallsberg och Askersund påverkas av detta?

- Inget händer med dom, säger Tarik Belqaid, presskommunikatör hos Coop, till Sydnärkenytt.

Men det blir ju en intern konkurrens på orter som är relativt små?

- Om det funnits en marknad för butikerna tidigare är det ju bättre att det är två Coop-butiker. Köpet av Netto är gjort för att öka vår marknadsandel.

Olika priser i Coopbutiker

Kommer det bli samma priser som i de existerande Coopbutikerna?

- Nej, det blir till viss del ett annat sortiment. Vi ska behålla Nettopriserna för det är olika typer av butik i storlek och utrymme, säger Tarik Belqaid.

Butikerna som öppnar som Coop den 31 januari är Coop Laxå, Ramundervägen, Coop Handelshuset,  Esplanaden, Hallsberg, Coop Parkgatan, Askersund. (LLz)

Not: Coop har drygt 650 butiker från Katterjåkk i norr till Smygehamn i söder. Totalt omsätter Coop i Sverige 38 miljarder kronor och har över 15 000 medarbetare.

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-23 17:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.