27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Indianerna föll med flaggan i topp

Chris Holder visar fin form inför slutspelet. Med sina 15+1 poäng tog han mest poäng av alla. Foto: Alexander Viktorsson.Chris Holder visar fin form inför slutspelet. Med sina 15+1 poäng tog han mest poäng av alla. Foto: Alexander Viktorsson.

SPEEDWAY: Indianerna föll verkligen med flaggan i topp i årets sista seriematch. Trots flera namn borta så föll man "bara" med 47-43 mot serievinnaren Dackarna. Nu väntar Västervik i kvartsfinal.

Det var en match där förväntningarna på poäng för Indianerna var väldigt låga inför. Man saknade fortfarande Anders Thomsen och dessutom sen förra matchen Kenneth Bjerre och Krystian Pieszczek.

Holder & Tai kom igång rejält

Samtidigt kom Dackarna med ett ordinarie lag i sin jakt på förstaplatsen i serien. Och inledningen talade inte om något annat än att det skulle bli den kross många befarade. Efter sex heat ledde Dackarna med 25-11.

De som hade svikit så långt var överraskande Chris Holder och Tai Woffinden. Ingen av dessa två var före nån hemmaförare i sina två första heat. Men därefter vände det ordentligt för duon.

Chris Holder hade inte nån "Dacke" före sig på sina fem resterande heat. Tai Woffinden var inte mycket sämre med fyra raka heat där han var före båda hemmaförarna.

Sakta men säkert närmade sig Indianerna. Två raka femettor i heat 12 och 13 gjorde att det bara skiljde fyra poäng inför nomineringen. 3-3 i heat 14 gjorde att det stod 44-40 inför sista heatet.

Selvin hängde med bra i debut

Chris Holder vann sista heatet, men Piotr Protasiewicz kom sist och Dackarna höll undan till seger mot ett starkt forcerande bortalag där Christoffer Selvin tog två poäng i sitt första elitserieheat i år.

Selvin var före Kacper Gomolski i heat 2 och kom i mål som tvåa med Joel Andersson som trea. Därefter blev det noll poäng i resterande två heat, men Selvin var med i åkningen i båda dessa heat.

Nu väntar Västervik i kvartsfinal. 

- Om vi ska gå långt behöver vi kunna slå alla lag och vi har gjort två bra matcher mot Västervik i serien i år. Förhoppningsvis kan vi även ställa upp med vår förstauppställning till de matcherna och att Västervik valde att låta oss börja hemma känns bara skönt, säger lagledare Peter Johansson.

POÄNG: Chris Holder 15+1, Tai Woffinden 13+1, Piotr Protasiewicz 8, Ludvig Lindgren 3+1, Joel Andersson 2+2, Christoffer Selvin 2+2.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-22 21:05
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.