Gå till innehåll
Sydnärke

(m):s oppositionsråd i regionen

Publicerad: 11 November 2014 23:30
Katarina Tolgfors och Ola Karlsson blir moderaternas främsta företrädare i Region Örebro.

- Jag är glad att få fortsätta leda moderaterna i landstinget och regionen de kommande åren, säger Ola Karlsson i ett pressmeddelande. Jag vill att sjuka ska få vård i tid, och inte behöva vänta länge i vårdkö. Jag vill få fasta läkare till våra vårdcentraler och underlätta för läkare och sköterskor att göra sitt viktiga jobb. Sjukvården är livsviktig om vi ska kunna få fler friska år till livet.

Förebygga missbruk

- Det är verkligen roligt att ha fått väljarnas och landstingsgruppens förtroende och bli vald som ett av två moderata regionoppositionsråd, säger Katarina Tolgfors. Jag kommer att arbeta med fokus på tillväxtfrågor och arbeta för en region där kunskap, forskning och innovation är tillväxtmotor.

- Vi kommer fortsätta att arbeta tillsammans med allianskollegorna för att få bort vårdköerna och göra vården mer tillgänglig för invånarna. Jag vill förbättra tillgängligheten i vården för dem som lider av psykisk ohälsa samt prioritera det förebyggande arbetet inom missbruksvården, säger Katarina Tolgfors.

Annons

Nyheter