13 September 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Drogberoende som att äta för mycket godis

Alexander Breeze från Say No Drugs var själv drogberoende för 20 år sedan men kunde sluta. - Det är inte alltid kroppen som styr begäret, sa han under sin intensiva föreläsning i Alléskolans aula på tisdagkvällen. Man måste ändra sig mentalt, bestämma sig Och han jämförde med vad som sker när man äter för mycket godis men ändå fortsätter.

I say no drugs, drivs av droginformationen.nu och har under 22 år informerat tusentals människor genom den här föreläsningen. På tisdagkvällen var det Sydnärkes tur i aulan på Alléskolan i Hallsberg.

Det var en hel del folk där och stämningen var förväntansfull. Det fanns både elever på plats, även mammor och pappor och andra intresserade.

Nattvandrarna i Hallsberg inledde med ett kort informationstal. Bengt-Åke Andersson berättade att de arrangerat  föreläsningen tillsammans med I say no drugs men att de även försöker synas och finnas tillhands så mycket som möjligt i samhället. De går ut sista helgen i månaden, löningshelgen, och vid storhelger.

Bengt-Åke säger också tydligt att de alltid är i behov av flera människor som vill hjälpa till att nattvandra och är man intresserad av att medverka ska man höra av sig.

Jobbat som väktare

Alexander Breeze intar scenen och berättar kort att han själv är drogfri sen 20 år tillbaka, att han från första början kommer från Nya Zeeland och kom hit 1981, endast med en BMX-cykel i bagaget. Han har under många år jobbat som väktare runtomkring i Göteborg och har stött på många olika sorters människor genom åren, unga, gamla, fulla, nyktra, påverkade. 

Han jobbar nu som föredragshållare på I say No drugs och som utbildningsansvarig på drogfritt.nu.
Alexander är en mycket humoristisk man, som atletiskt demonstrerar vad han menar uppe på scenen. Det finns inte många minuter som han sitter still, han har så mycket han vill få oss att förstå. Vad drogerna men även alkoholen gör med människan och vad det faktiskt är som får folk att hamna där.

Med sitt tydliga kroppsspråk och vilja att verkligen få oss att förstå,  använde Alexander både armar,ben och hela scenen

Hur funkar det då? Jo människan glömmer det dåliga och minns det som var bra. Det finns många likheter med vardagliga saker, tex som godisskålen vid fredagsmyset. Man köper godis, tänker att det här kommer jag må illa av, man öser i ytterligare två slevar och köper sitt godis och går hem.

Man äter upp halva godispåsen, mår illa, ställer ifrån sig godispåsen en stund, för att senare äta upp resten av godiset. Man ligger hopkrupen i soffan och har ont i magen samtidigt som man frågar "finns det chips?"

Alexander Breeze påpekar flera gånger vikten av det mentala, vad man ställer in sig på och att det inte alltid är kroppen som styr begäret. Kroppen vänjer sig efter en tid, men det mentala ändrar sig inte förrän man själv bestämmer sig för att det ska ändras på.  

Spice, han tar kort upp det här med drogen som florerar mest i nyheterna just nu. Alexander påpekar att  precis som mycket annat i världen så går det trender i droger och det som för många år sen kanske var mest omtalat- LSD - ser man inte alls lika mycket av idag, även om det förstås fortfarande finns. Det stora problemet med Spice är att det har blivit skarpare och att tillverkarna alltid kommer på nya sätt att framställa det.

Olika stadier

Det finns ett gemensamt tema bakom alla droger och det är att de alla ger lycka, även för en kort stund.

Och det finns förstås olika stadier av drogberoende, först kommer festfolket och de som kanske hinner ta sig ur innan det blir ett beroende på heltid, sen finns det många som faller pladask och hamnar längst ner, i de djupaste av drogträsk.

Som ett exempel på det senare berättar han om vad han fick höra av en polis när han var på utbildning i USA: En kvinna på en flygplats bar på ett barn som var ovanligt tyst. När polisen kontrollerade henne visar det sig att spädbarnet är dött, att kvinnan antagligen själv har tagit livet av barnet och inuti barnet fanns två kilo heroin. Barnkroppen användes alltså till att smuggla knarket. 

Stöttande föräldrar

Alexander vänder sig i slutet av föreläsningen särskilt till föräldrar och påpekar hur viktigt det är att finnas där för sina barn, som stöttande, vilken väg i livet de än väljer att gå. Det viktiga är att de har mål i livet! Även om målen kan ändra sig under tidens gång, men att förutsättningarna finns där och att de faktiskt får lov att ändra rutt i livet många gånger, bara de har sina stöttande föräldrar bakom sig. 

Thomas Johansson
Är lite obekväm med att kommunalt sponsrade projekt som nattvandrarna Hallsberg använder sig av en så suspekt föreläsare som Alexander Breeze. Organisationen droginformation.nu med kopplingar till scientologin och med ett antal obekväma recensioner bakom sig i media borde inte få något som helst utrymme via skattepengar. Nattvandrarna Hallsberg blev uppmärksammade om detta via facebook innan och man hade då ingen aning om kopplingen till scientologin. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stora-faktafel-i-drogundervisning_7189453.svd http://http://sv.wikipedia.org/wiki/Riksorganisationen_för_ett_drogfritt_Sverigewww.expressen.se/kvp/scientologkyrkan-bjuds-in-till-skolor/
2014-11-05 9:32
Micaela Larsson
Fantastiskt engagemang utav Hallsbergs nattvandrare!
2014-11-05 10:03
Åsa Graaf
Tack för ett superfint event igår smile
2014-11-05 10:10
Urban Larsson
Underbart att barn och ungdomar får förebyggande droginformation från erfarna personen som verkligen kan sin sak! Barnen är vår framtid så detta är ytterst viktigt! Våra barn behöver fakta om drogerna så att de sedan kan ta självständiga beslut. Mycket bra!
2014-11-05 12:39
Lise-Lotte Pylkkänen
Har varit på hans föreläsning! Han är en fantastisk föreläsare som har fått tusentals ungdomar att avstå från droger! I dessa tider med så mycket droger som florerar är det superviktigt med information. Jag vet, kör själv spårvagn i natt trafiken i Göteborg! Tack för ditt fina engagemang och arbete! smile
2014-11-05 14:04
Kaj Åkesson
Vilken sida står man på? Ja till droger? Nej till droger? I Say No Drugs! Precis som Alexander Breeze. I tider som dessa när starka krafter t o m vill legalisera droger är det beundransvärt att det finns de som lägger ner sin energi på att begränsa och t o m stoppa det. Om Breeze bara lyckas få en ung människa per dag till att besluta sig för att säga nej till droger är han och hans organisation värda allt stöd i världen. Fortsätt Alexander!
2014-11-05 14:13
Vanessa Frykman
Som mamma till 4 barn och 2 tonåringar har jag fått otroligt givande drog information från föreläsningar Alex har hållit. Jag var mer bered att kunna prata om droger och visste vad det gjorde till kroppen.Vi föräldrar behöver få denna typ av information och det är så mycket mer trovärdigt av en som har varit med på drog resan själv. Ett stort eloge till dig Alex och hela Teamet bakom dig!!! Vi behöver flera som er ute som berättar sanningen om droger!!!
2014-11-05 14:14
Marcus Kämpe
Super bra att barn, unga och även vuxna får ta del av denna information. Tack för att ni finns och att ni kör på!
2014-11-05 14:26
Annika Jansson
Har varit på denna föreläsningen och det är det bästa man kan göra för våra ungdomar. Jag blev drogberoende i många år och startade knarka för att jag ej visste sanningen om droger. Nu har jag slutat och förstår att information är en viktig del för att man ej ska börja. Är så tacksam att det finns människor som gör detta för att hjälpa andra!
2014-11-05 14:31
Kurt Ståhl
Mycket bra att organisationen droginformation.nu faktiskt GÖR NÅGOT åt saken med farliga droger och ger korrekt och verklighetsförankrad information om drogernas skadeverkningar till ungdomar. Just nu är det dessutom många som blir allvarligt skadade eller dör från internetdrogan Spices härjningar i Sverige. Jag tycker inte att det spelar någon roll vilken religiös uppfattning någon person har - det är vad man visar med sina handlingar som är det viktigaste!
2014-11-05 14:49
Johanna
Fortsätt göra ert fantastiska jobb, ni behövs verkligen och gör skillnad! Kanonbra!
2014-11-05 15:14
Monica Bergqvist
Hej. Mycket bra föredrag eftersom man pratar utifrån en annorlunda aspekt som det ligger mycket sanning i.
2014-11-05 15:22
Kikki Asp
Bland den bästa föreläsning jag har gått och lyssnat på.. Mvh Kikki Asp Nattvandrare VOX Örebro
2014-11-05 15:29
Lena Åkesson
Fantastiskt bra att ni håller ut och bara fortsätter att informera och hjälper barn och ungdomar att hålla sig borta från droger! De få individer som svartmålar er är otroligt oinformerade eller har en egen agenda.... Vad... det vet de ju själva! Jag beundrar verkligen er idoghet med den information ni går ut med och det borde finnas fler i er kaliber och mer uppbackning från kommun och stat. Kör på!
2014-11-05 15:53
Ronny
Vi har också haft besök av Alex på vår skola och vi är supernöjda, och framför allt är eleverna nöjda! Vi såg inget suspekt med detta budskap, och tar det hellre från en person som har upplevt detta än från någon torftig lärobok.
2014-11-05 15:54
Camilla Forsell
Är väldigt glad och tacksam att det finns en organisation som droginformation.nu som är ute i samhället, i skolor och på företag och ger korrekt information om droger om hur skadligt det är. Det hjälper ungdomar att på ett självständigt sätt bestämma och besluta sig för att säga NEJ till Droger! Att alla goda krafter i samhället som bekämpar droger, nattvandrare och föreningar går ihop och samarbetar för ett gemensamt syfte blir ju en enorm styrka och motkraft mot de förgörande drogerna. Tack för att ni finns!
2014-11-05 16:18
EM
Tack gode Gud att det finns människor som vill hjälpa barn och ungdomar med droginfo. Jag missbrukade droger i många år och började för att jag ej visste bättre. Detta är så himla viktigt och jag beundrar er alla som gör det möjligt. Har hört föreläsaren en gång och han är gryyyyyym!
2014-11-05 18:04
Christina Karlsson
Alex var på min dotters skola flera gånger under de år hon gick där och han var extremt poppis bland eleverna och kunde verkligen kommunicera till ungarna på deras nivå och med en fantastisk biprodukt dessutom, att fundera på och konkretisera mål i livet eller närmsta tiden. Den som säger att Alex är suspekt har aldrig träffat honom, han är rak, enkel, rolig, älskar det han gör och ungdomar- en riktig energispruta. Jag var också del av nattvandrare och när man är ute på natten och hittar ungdomar som föräldrar inte vill veta av så är informationen Alex kan ge guld värd. Tack Alex och Drogfritt för ni finns!
2014-11-05 20:52
Misery Loves Co.
Sydnärke Nytt drivs inte av Scientologer, inte heller Nattvandrarna i Hallsberg Men satan vad ni är lättlurade. Jag vet inte vad som vore värst, att mina barn fastnar i droger eller i en sekt. Du borde skämmas Charlotta Ericsson för din livsfarliga okunnighet & ovilja att googla, för att skydda våra barn.
2014-11-06 4:37
maria
Jag som förälder och som fick inbjudan och som faktiskt kom dit och lyssnade kände att detta är verkligen något som vi måste fortsätta med. I SAY NO DRUGS och föreläsaren gjorde ett toppen jobb. Vad fint att det finns föreningar som Nattvandring.nu och Ungdomsgården C2 som arrangerade en föreläsning helt gratis för oss föräldrar. Det är tack vare arbeten som deras som faktiskt gör en skillnad för våra barn och ungdomar. Ja, till skillnad från vissa andra som bara sitter och gnäller över saker som inte ens är relevant i denna drogkrig (Thomas Johansson). Bättre att göra något än ingenting och det gör Droginformation.nu utan tvekan. http://www.droginformation.nu/ Tack för denna gång, en tacksam mamma till två tonårsbarn.
2014-11-06 10:04
Thomas Johansson
Och samtidigt på en planet nära er så rasar vår narkotikapolitik ihop totalt. Desinformationen som sprids biter inte, fler dör och fler tar skada. Men det är ok för er. Ni ser inte hur illa det är att organisationer som dessa sprider en felaktig information. Tyvärr för om ni vaknade upp och granskade narkotikapolitiken mer kritiskt så skulle ni se de brister som den här organisationen har.
2014-11-06 13:58
Michael Lind
Skrämmande när kommun och skola använder sig av drogfritt.nu som flera gånger kritiserats för sitt innehåll. Jag kommer själv ihåg när jag lyssnade på Alex när jag gick på högstadiet och har senare lärt mig att i stort sett allt jag lärde mig var helt fel. Skolor ska utbilda oss, men jag fick allt utbilda mig själv.
2014-11-06 14:11
Lars Litzén
Till signaturen Misery Loves Co. och andra som är kritiska till att vi rapporterat från Alexander Breezes droginformation kan jag säga att ni har rätt i att vi även borde tagit upp kopplingen till scientologerna. Det var en brist att vi inte kollade upp organisationen före framträdandet vilket hade gjort det möjligt att ställa följdfrågor. Ansvaret för detta har jag som redaktör. De många positiva kommentarerna kan säkert vara ärligt upplevda - föreläsningen var intressant på flera sätt, om detta vittnar även andra medier - men jag anar tyvärr också en slags organiserad kampanj bakom kommentarerna, ett grepp på nätet som Scientologkyrkan är bra på.
2014-11-06 17:24
Annika Jansson
Jag supportar er I SAY NO DRUGS till 100% och jag vet vad jag snackar om eftersom jag har varit missbrukare i många år.
2014-11-06 17:27
Carol
Drogförebyggande arbete behövs verkligen och ger resultat. Du gör ett fantastiskt jobb Alexander och fortsätt så! Jättebra artikel! I Say No Drogs!
2014-11-06 17:34
Gabbe
Skitbra föreläsningen fortsätt med det grymma jobbet som ni gör!
2014-11-06 18:53
Sebastian
Hej. Nattvandrarna finns också i kumla. Är nu sugen på att nattvandra så hör av dig till nattvandrana mobilen 0721913561 eller kolla in på Facebook nattvandring.se kumla Mvh. Nattvandra teamet i kumla
2014-11-06 22:39
Aleena Gibson
Tack underbara Alexander Breeze för att du finns och för att du valt att viga ditt personliga engagemang och din tid för att utbilda våra barn och ungdomar, så att när dom blir kontaktade av alkohol, spice, extasy, LSD, hasch osv, så finns det en varningsklocka, en kännedom om sanningen om dessa droger så att dom flesta som varit på ditt seminarium säger NEJ, när dom erbjuds sitt potentiella förfall. Jag som mamma har spenderat många sömnlösa år på att undra var min son kan vara och om han är ok. Att få beskedet att ens barn ligger på operationsbordet eller ännu värre, har dött av en ofrivillig överdos av en drog, är den största skräcken och det unnar jag ingen levande människa på vår jord. Unga som dricker aldeles för mycket alkohol och blir skadade är fruktansvärt, Spice kan döda eller försätta en person i koma. Problemet är större än vi fattar och jag tackar dig och alla som arbetar på drogfritt och alla andra organisationer, med människor som viger sina liv åt att rädda andras liv. Vilket parti ni röstar på, vilken sexuell läggning ni har, vilken trosuppfattning ni följer privat är fullständigt ointressant! Ni är hjältar i en tid som tyvärr lider brist på den varan!!!! TACK!
2014-11-07 15:15
Thomas Johansson
Är lite obekväm med att kommunalt sponsrade projekt som nattvandrarna Hallsberg använder sig av en så suspekt föreläsare som Alexander Breeze. Organisationen droginformation.nu med kopplingar till scientologin och med ett antal obekväma recensioner bakom sig i media borde inte få något som helst utrymme via skattepengar. Nattvandrarna Hallsberg blev uppmärksammade om detta via facebook innan och man hade då ingen aning om kopplingen till scientologin. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stora-faktafel-i-drogundervisning_7189453.svd http://http://sv.wikipedia.org/wiki/Riksorganisationen_för_ett_drogfritt_Sverigewww.expressen.se/kvp/scientologkyrkan-bjuds-in-till-skolor/
2014-11-05 9:32
Micaela Larsson
Fantastiskt engagemang utav Hallsbergs nattvandrare!
2014-11-05 10:03
Åsa Graaf
Tack för ett superfint event igår smile
2014-11-05 10:10
Urban Larsson
Underbart att barn och ungdomar får förebyggande droginformation från erfarna personen som verkligen kan sin sak! Barnen är vår framtid så detta är ytterst viktigt! Våra barn behöver fakta om drogerna så att de sedan kan ta självständiga beslut. Mycket bra!
2014-11-05 12:39
Lise-Lotte Pylkkänen
Har varit på hans föreläsning! Han är en fantastisk föreläsare som har fått tusentals ungdomar att avstå från droger! I dessa tider med så mycket droger som florerar är det superviktigt med information. Jag vet, kör själv spårvagn i natt trafiken i Göteborg! Tack för ditt fina engagemang och arbete! smile
2014-11-05 14:04
Kaj Åkesson
Vilken sida står man på? Ja till droger? Nej till droger? I Say No Drugs! Precis som Alexander Breeze. I tider som dessa när starka krafter t o m vill legalisera droger är det beundransvärt att det finns de som lägger ner sin energi på att begränsa och t o m stoppa det. Om Breeze bara lyckas få en ung människa per dag till att besluta sig för att säga nej till droger är han och hans organisation värda allt stöd i världen. Fortsätt Alexander!
2014-11-05 14:13
Vanessa Frykman
Som mamma till 4 barn och 2 tonåringar har jag fått otroligt givande drog information från föreläsningar Alex har hållit. Jag var mer bered att kunna prata om droger och visste vad det gjorde till kroppen.Vi föräldrar behöver få denna typ av information och det är så mycket mer trovärdigt av en som har varit med på drog resan själv. Ett stort eloge till dig Alex och hela Teamet bakom dig!!! Vi behöver flera som er ute som berättar sanningen om droger!!!
2014-11-05 14:14
Marcus Kämpe
Super bra att barn, unga och även vuxna får ta del av denna information. Tack för att ni finns och att ni kör på!
2014-11-05 14:26
Annika Jansson
Har varit på denna föreläsningen och det är det bästa man kan göra för våra ungdomar. Jag blev drogberoende i många år och startade knarka för att jag ej visste sanningen om droger. Nu har jag slutat och förstår att information är en viktig del för att man ej ska börja. Är så tacksam att det finns människor som gör detta för att hjälpa andra!
2014-11-05 14:31
Kurt Ståhl
Mycket bra att organisationen droginformation.nu faktiskt GÖR NÅGOT åt saken med farliga droger och ger korrekt och verklighetsförankrad information om drogernas skadeverkningar till ungdomar. Just nu är det dessutom många som blir allvarligt skadade eller dör från internetdrogan Spices härjningar i Sverige. Jag tycker inte att det spelar någon roll vilken religiös uppfattning någon person har - det är vad man visar med sina handlingar som är det viktigaste!
2014-11-05 14:49
Johanna
Fortsätt göra ert fantastiska jobb, ni behövs verkligen och gör skillnad! Kanonbra!
2014-11-05 15:14
Monica Bergqvist
Hej. Mycket bra föredrag eftersom man pratar utifrån en annorlunda aspekt som det ligger mycket sanning i.
2014-11-05 15:22
Kikki Asp
Bland den bästa föreläsning jag har gått och lyssnat på.. Mvh Kikki Asp Nattvandrare VOX Örebro
2014-11-05 15:29
Lena Åkesson
Fantastiskt bra att ni håller ut och bara fortsätter att informera och hjälper barn och ungdomar att hålla sig borta från droger! De få individer som svartmålar er är otroligt oinformerade eller har en egen agenda.... Vad... det vet de ju själva! Jag beundrar verkligen er idoghet med den information ni går ut med och det borde finnas fler i er kaliber och mer uppbackning från kommun och stat. Kör på!
2014-11-05 15:53
Ronny
Vi har också haft besök av Alex på vår skola och vi är supernöjda, och framför allt är eleverna nöjda! Vi såg inget suspekt med detta budskap, och tar det hellre från en person som har upplevt detta än från någon torftig lärobok.
2014-11-05 15:54
Camilla Forsell
Är väldigt glad och tacksam att det finns en organisation som droginformation.nu som är ute i samhället, i skolor och på företag och ger korrekt information om droger om hur skadligt det är. Det hjälper ungdomar att på ett självständigt sätt bestämma och besluta sig för att säga NEJ till Droger! Att alla goda krafter i samhället som bekämpar droger, nattvandrare och föreningar går ihop och samarbetar för ett gemensamt syfte blir ju en enorm styrka och motkraft mot de förgörande drogerna. Tack för att ni finns!
2014-11-05 16:18
EM
Tack gode Gud att det finns människor som vill hjälpa barn och ungdomar med droginfo. Jag missbrukade droger i många år och började för att jag ej visste bättre. Detta är så himla viktigt och jag beundrar er alla som gör det möjligt. Har hört föreläsaren en gång och han är gryyyyyym!
2014-11-05 18:04
Christina Karlsson
Alex var på min dotters skola flera gånger under de år hon gick där och han var extremt poppis bland eleverna och kunde verkligen kommunicera till ungarna på deras nivå och med en fantastisk biprodukt dessutom, att fundera på och konkretisera mål i livet eller närmsta tiden. Den som säger att Alex är suspekt har aldrig träffat honom, han är rak, enkel, rolig, älskar det han gör och ungdomar- en riktig energispruta. Jag var också del av nattvandrare och när man är ute på natten och hittar ungdomar som föräldrar inte vill veta av så är informationen Alex kan ge guld värd. Tack Alex och Drogfritt för ni finns!
2014-11-05 20:52
Misery Loves Co.
Sydnärke Nytt drivs inte av Scientologer, inte heller Nattvandrarna i Hallsberg Men satan vad ni är lättlurade. Jag vet inte vad som vore värst, att mina barn fastnar i droger eller i en sekt. Du borde skämmas Charlotta Ericsson för din livsfarliga okunnighet & ovilja att googla, för att skydda våra barn.
2014-11-06 4:37
maria
Jag som förälder och som fick inbjudan och som faktiskt kom dit och lyssnade kände att detta är verkligen något som vi måste fortsätta med. I SAY NO DRUGS och föreläsaren gjorde ett toppen jobb. Vad fint att det finns föreningar som Nattvandring.nu och Ungdomsgården C2 som arrangerade en föreläsning helt gratis för oss föräldrar. Det är tack vare arbeten som deras som faktiskt gör en skillnad för våra barn och ungdomar. Ja, till skillnad från vissa andra som bara sitter och gnäller över saker som inte ens är relevant i denna drogkrig (Thomas Johansson). Bättre att göra något än ingenting och det gör Droginformation.nu utan tvekan. http://www.droginformation.nu/ Tack för denna gång, en tacksam mamma till två tonårsbarn.
2014-11-06 10:04
Thomas Johansson
Och samtidigt på en planet nära er så rasar vår narkotikapolitik ihop totalt. Desinformationen som sprids biter inte, fler dör och fler tar skada. Men det är ok för er. Ni ser inte hur illa det är att organisationer som dessa sprider en felaktig information. Tyvärr för om ni vaknade upp och granskade narkotikapolitiken mer kritiskt så skulle ni se de brister som den här organisationen har.
2014-11-06 13:58
Michael Lind
Skrämmande när kommun och skola använder sig av drogfritt.nu som flera gånger kritiserats för sitt innehåll. Jag kommer själv ihåg när jag lyssnade på Alex när jag gick på högstadiet och har senare lärt mig att i stort sett allt jag lärde mig var helt fel. Skolor ska utbilda oss, men jag fick allt utbilda mig själv.
2014-11-06 14:11
Lars Litzén
Till signaturen Misery Loves Co. och andra som är kritiska till att vi rapporterat från Alexander Breezes droginformation kan jag säga att ni har rätt i att vi även borde tagit upp kopplingen till scientologerna. Det var en brist att vi inte kollade upp organisationen före framträdandet vilket hade gjort det möjligt att ställa följdfrågor. Ansvaret för detta har jag som redaktör. De många positiva kommentarerna kan säkert vara ärligt upplevda - föreläsningen var intressant på flera sätt, om detta vittnar även andra medier - men jag anar tyvärr också en slags organiserad kampanj bakom kommentarerna, ett grepp på nätet som Scientologkyrkan är bra på.
2014-11-06 17:24
Annika Jansson
Jag supportar er I SAY NO DRUGS till 100% och jag vet vad jag snackar om eftersom jag har varit missbrukare i många år.
2014-11-06 17:27
Carol
Drogförebyggande arbete behövs verkligen och ger resultat. Du gör ett fantastiskt jobb Alexander och fortsätt så! Jättebra artikel! I Say No Drogs!
2014-11-06 17:34
Gabbe
Skitbra föreläsningen fortsätt med det grymma jobbet som ni gör!
2014-11-06 18:53
Sebastian
Hej. Nattvandrarna finns också i kumla. Är nu sugen på att nattvandra så hör av dig till nattvandrana mobilen 0721913561 eller kolla in på Facebook nattvandring.se kumla Mvh. Nattvandra teamet i kumla
2014-11-06 22:39
Aleena Gibson
Tack underbara Alexander Breeze för att du finns och för att du valt att viga ditt personliga engagemang och din tid för att utbilda våra barn och ungdomar, så att när dom blir kontaktade av alkohol, spice, extasy, LSD, hasch osv, så finns det en varningsklocka, en kännedom om sanningen om dessa droger så att dom flesta som varit på ditt seminarium säger NEJ, när dom erbjuds sitt potentiella förfall. Jag som mamma har spenderat många sömnlösa år på att undra var min son kan vara och om han är ok. Att få beskedet att ens barn ligger på operationsbordet eller ännu värre, har dött av en ofrivillig överdos av en drog, är den största skräcken och det unnar jag ingen levande människa på vår jord. Unga som dricker aldeles för mycket alkohol och blir skadade är fruktansvärt, Spice kan döda eller försätta en person i koma. Problemet är större än vi fattar och jag tackar dig och alla som arbetar på drogfritt och alla andra organisationer, med människor som viger sina liv åt att rädda andras liv. Vilket parti ni röstar på, vilken sexuell läggning ni har, vilken trosuppfattning ni följer privat är fullständigt ointressant! Ni är hjältar i en tid som tyvärr lider brist på den varan!!!! TACK!
2014-11-07 15:15
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2014-11-05 1:24
Senaste nyheterna
Vem vinner “Tjuv och polis”?
(21:34)
Innebandy: Herrar upp i serietopp
1
(15:51)
Innebandy: Damer tog andra raka
(15:42)
Dyrbart kött stjäls från ICA Maxi
8
(13:00)
Speedway: Dansk EM-mästare klar
(12:32)
Trafikolycka vid Närlundahallen
(2019-10-18)
49 hyreslägenheter byggs
4
(2019-10-18)
Speedway: Thomsen lämnar
(2019-10-18)
VECKANS FRÅGA: Vad har Kumla?
4
(2019-10-18)
Kommunhuset har fått make-up
(2019-10-18)
Trollsländor i Laxå lockade
(2019-10-18)
Gissa Askersundbild - Vinn en bukett!
7
(2019-10-18)
Cafékväll & kalendersläpp
(2019-10-18)
50-tals kväll i Åboholm
(2019-10-18)
Motorvägen för elallergiker?
3
(2019-10-17)
Alf Anneborg: Graven blev viktig
1
(2019-10-17)
Biskopen känner en trygghet i döden
(2019-10-17)
Veckans bild - SJ godsmagasin
1
(2019-10-17)
Dags för ölfestival
(2019-10-17)
Speedway: Miesiac ny i Indianerna
(2019-10-17)
Brand vid Läggesta
(2019-10-17)
Fotboll: Vretstorps IF cupmästare
(2019-10-16)
Hockey: Tredje raka förlusten
(2019-10-16)
Ny bilrekond har öppnat i Hallsberg
(2019-10-16)
Gillar inte höjd pensionsålder
1
(2019-10-16)
Nu är bygget av nya Kullängen igång
(2019-10-16)
Kävestas musikhus invigs
(2019-10-16)
Lärarförbundet rankar skolor
1
(2019-10-16)
Åter nej till höghuskritik
13
(2019-10-16)
Fotboll: Pierre bra mot Spanien
(2019-10-15)
Läslov i Lekeberg!
(2019-10-15)
O’Learys i Askersund i konkurs
(2019-10-15)
Förslag om trafikändring vid Fylsta
9
(2019-10-15)
Kumla på plats 273 i Hjärtstartarindex
(2019-10-15)
Mycket Bob Dylan i oktober
(2019-10-15)
Elväg till Hallsberg planeras
6
(2019-10-14)
Jippo för Tjuv och polis
(2019-10-14)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett
5
(2019-10-14)
Förklarar elavbrottet
(2019-10-14)
Inbrott hos Kalles Trädgård
(2019-10-14)
OK Tisaren kom sexa
(2019-10-14)
521 milj kr minus för regionen
2
(2019-10-14)
Ny hinderbana klar i Kumlaby
1
(2019-10-14)
Innebandy: 10-0 till Kumla
(2019-10-13)
HANDBOLL: Första damvinsten
(2019-10-13)
Fotboll: Vretstorp slog ÖSK
1
(2019-10-13)
Fotboll: Stene IF vann i kvalet
(2019-10-13)
Fotboll: IFK Hallsberg föll i kval
(2019-10-13)
Hockey: Förlust mot jumbon
(2019-10-13)
Westernridning i Askersundsby
(2019-10-13)
Innebandy: Herrar tog fjärde raka
(2019-10-12)
”Lilla bokmässan” har blivit stor.
(2019-10-12)
PINGIS: Seriepremiär för AGA BTK
(2019-10-11)
Oro i Åbytorp mot höjda vägavgifter
(2019-10-11)
Speedway: Dansk till Indianerna
1
(2019-10-11)
Hjärnkoll pratade psykisk hälsa
(2019-10-11)
Kumlatandläkarna ny klinik i Kumla
1
(2019-10-11)
Skadegörelse vid Stadshuset
2
(2019-10-11)
Gissa Askersundfilm - Vinn en bukett
8
(2019-10-11)
Strömavbrott över en timme
24
(2019-10-10)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Bloggat
Sydnärke
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.