25 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Många nya företag dras till Laxå

2015 blev ett ovanligt bra år för Laxå när det gäller antalet nya företag. Laxå är i bäst i Sydnärke när det gäller nyföretagande. I hela länet är det bara Örebro kommun som fick fler nya företag i förhållande till antalet invånare.

Källa: Nyföretagarcentrum/Bolagsverket

Det är Nyföretagarcentrum i samarbete med Bolagsverket som nu presenterar siffror över nyföretagandet i Sverige. Jämfört med 2014 ökar nyföretagandet i Laxå kommun med 29,2 procent. Kommunen hade 5,5 företagsstarter per 1 000 invånare under 2015.

- Glädjande siffror säger i ett pressmeddelande Bo Rudolfsson, kommunstyrelsen ordförande. Detta är återigen ett kvitto på att Laxå kommun är en företagsvänlig kommun. Men vi nöjer oss inte utan jobbar vidare på att få fler nya företag.

Mix av bolag

- Det är en mix av entreprenörer som flyttat till kommunen och befintliga företag som startat dotter- och systerbolag säger Mats Fransson, Laxå kommuns utvecklingschef. Till detta kommer några nya företag som startat verksamhet i vår kommun men som fortfarande har sitt bolag registrerad i en annan kommun.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-03-10 14:15
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.