Gå till innehåll
Sydnärke

Samling i Växthus för lokal ekonomi

Publicerad: 9 November 2015 12:45

Hur skapar vi långsiktigt hållbara, levande ekonomier? Vad kan vi lära av de goda exempel som finns? Det ska diskuteras på Lokalekonomidagen kommande lördag i Växthuset i Kumla Sjöpark. Ett 50-tal deltagare från föreningar och företag på landsbygden deltar.

Det handlar om hur investeringar i den lokala ekonomin kan förbättra handelsbalansen mellan stad och land och skapa förutsättningar för företagande och sysselsättning. 

Men kan det också vara ett sätt att minska transporterna, koldioxidutsläppen och sårbarheten i vår globala ekonomi? På Lokalekonomidagen söker vi svaren.

-  Vi lyssnar på massvis av goda, praktiska exempel och diskuterar vilka lärdomar som kan dras, berättar arrangerande organisationen Hela Sverige ska leva med stöd av kommuner, myndigheter och flera andra föreningar.

Hur få pengar?

Det är en introduktionsdag om lokal ekonomi för personer som är intresserade av att komma igång med att utveckla sin bygds ekonomi.

Och intresset är stort med deltagare från hela länet liksom från andra delar av Sverige, från Falun till Halland.

-  Vi får testa den beprövade metoden Lokal Ekonomisk Analys, för att mobilisera ett engagemang. Olika finansiärer, så som Mikrofonden och Leader, berättar om vilka möjligheter som finns för få pengar till just din utvecklingsidé,  heter det i inbjudan till arrangemanget som sker i Växthuset i Kumla Sjöpark lördag 14 november. (LLz)

Annons

Nyheter