10 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Tog medajer på Special Olympics

Ida Björnritz segerjublar efter att ha vunnit en av sina matcher. Foto: Privat

KAMPSPORT: Efter att ha varit med i Special Olympics i Abu Dhabi kunde deltagarna från Kumla Kampsportsförening glädja sig åt medaljer och ett minne för livet.

Head coach Yvonne Berger från Vretstorp är mycket stolt och glad över para-judo utövarnas prestationer. Och för Kumlingarnas del blev det olika lång väg för att nå medalj.

Två silver med hem

John Björklund hamnade i en grupp på tre tuffa killar. Han var mycket fokuserad och kunde efter hårt motstånd stolt ta emot ett silver. Ida Björnritz hamnade i en grupp på fyra tjejer. Ida är tuff och orädd och med siktet inställt på att nå långt. Hon kammade hem ännu ett silver till Kumla.

John Björklund, Ida Björnritz, Jenny Öster-Hall och Yvonne Berger på Special Olympics. Foto: Privat

Den mest rutinerade utövaren Jenny Öster-Hall gick ut stenhårt. Hon vann sin första match efter endast 6 sekunder. I hennes grupp var de fem stenhårda tjejer. Men under andra matchen skadade hon sitt knä.

Trots detta gav hon sig inte utan fullföljde matcherna och hamnade på en fjärde plats.

Yvonne Berger hälsar att resan till Abu Dhabi varit en upplevelse för livet. Det är ännu några dagar kvar så nu ska gänget njuta av lite sol och värme. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-03-19 11:58
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.